Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Šarpanec sa má stať novým strediskom cestovného ruchu
Zdielať na

Šarpanec sa má stať novým strediskom cestovného ruchu

Zdroj: SITA/Rastislav Ovšonka

Od tejto investície si mesto sľubuje naštartovanie zásadného rozvoja samotného mesta, zabezpečenie chýbajúcich služieb najmä športového a oddychového charakteru pre obyvateľov mesta.

Perspektívu mesta Spišská Belá vidí jeho vedenie v rozvoji cestovného ruchu. Poslanci Mestského zastupiteľstva v Spišskej Belej budú na štvrtkovom zasadnutí schvaľovať podmienky verejnej ponuky na vytvorenie zóny cestovného ruchu Spišská Belá - Šarpanec.

"Mesto zvažuje využitie okolia Šarpanca na vytvorenie zóny cestovného ruchu, ale dnes ešte nie je presne definované, čo by sa malo v tejto lokalite nachádzať. Chceme dané územie využiť na atraktivity, ktoré ešte nie sú v regióne Tatier," uviedol pre SITA primátor Spišskej Belej Štefan Bieľak.

Od tejto investície si mesto sľubuje naštartovanie zásadného rozvoja samotného mesta, zabezpečenie chýbajúcich služieb najmä športového a oddychového charakteru pre obyvateľov mesta. Zámerom mesta je získať pravidelné a dlhodobé príjmy do rozpočtu mesta v podobe daní a poplatkov a vytvorenie nových pracovných príležitosti.

Sekundárne mesto očakáva viac služieb a obchodov, viac požiadaviek na ubytovanie priamo v meste a zviditeľnenie Spišskej Belej, čo by malo prilákať turistov ako aj investorov.

Zdielať na

Najčítanejšie správy