Zatiahnuté
21°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Rokovanie vlády nezastavia ani voľby, pracuje do poslednej chvíle
Zdielať na

Rokovanie vlády nezastavia ani voľby, pracuje do poslednej chvíle

BRATISLAVA / Parlamentné voľby nie sú stopkou pre vládu. Rokovať bude aj pár dní pred voľbami, ktoré sú 5. marca. Ministrov čaká jubilejné dvesté rokovanie vlády.

Aj napriek voľbám sa vláda stretne v stredu, 2. marca. "Pokiaľ ide môj rezort, ten sa neriadi slovenským politickým kalendárom. Medzinárodná politika neustáva, veci sa dejú stále," uviedol minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.

Menší okruh problémov

"Čím je bližšie ku konci volebného obdobia, tým budú materiály nižšej kategórie," uviedol podpredseda pre eurofondy Ľubomír Vážny.

Hoci vláda nepreberá vážne body, rokovanie ministrov trvá dve až tri hodiny. "Nepovedal by som, že oddychovejší. Je menší okruh problémov, ktoré sú predmetom rokovania vlády," tvrdí minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter.

Jubilejné prekvapenie

Stredajšie rokovanie bolo 198., ak sa stretnú dvakrát budú mať za sebou okrúhle predvolebné výročie. "Dúfam, že by sme si mohli pripraviť aj nejaké prekvapenie na to dvesté zasadnutie pripraviť," hovorí minister obrany Martin Glváč.

Vláda rokuje dovtedy, kým nezloží demisiu do rúk prezidenta. "Budú aj po voľbách rokovania. Vláda zasadá každý týždeň v stredu do chvíle, kým nepodá demisiu do rúk prezidenta," uviedla hovorkyňa vlády Beatrice Szabóová.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy