Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pomôžte zabrániť tragédii. Suché konáre ohrozujú ľudí na každom kroku
Zdielať na

Pomôžte zabrániť tragédii. Suché konáre ohrozujú ľudí na každom kroku

BRATISLAVA / Ak vy ste zaregistrovali suché stromy, ktorých konáre sa strašidelne hompáľajú nad chodníkmi parkov a ihrísk? Keďže to nie sú ľahké vetvičky, následky by mohli byť hrozivé. Ak viete, kde sa takéto stromy nachádzajú, môže informovať príslušné inštitúcie.

Dva suché stromy, pod ktorými denne prejdú desiatky ľudí, sa nachádzajú napríklad v Líčšom údolí.

Hoci sa tu matky s deťmi, cyklisti i bežci cítia dobre, pretože sú v rekreačnej oblasti, môžu byť tieto miesta bezpečné dovtedy, kým na niekoho nespadne konár.

"Na rekreačné oblasti, lesoparky by mali zriaďovatelia týchto rekreačných zón dávať pozor. Mali by dozerať, či sa tam nenachádzajú v blízkosti chodníkov nebezpečné stromy," informuje Vlastimil Rezek, hovorca Štátneho podniku Lesy Slovenskej republiky.

Správca zodpovedá za bezpečnosť

Teda ten, kto rekreačnú oblasť spravuje, zodpovedá aj za bezpečnosť. Najčastejšie sú to štátne alebo mestské lesy, ale i mestské časti. Líčšie údolie spadá pod mestský úrad Karlova Ves.

"Síce tento les je v správe mestkých lesov, ale komunikácia, po ktorej sa prechádzajú Karlovešťania je v správe našej mestskej časti," ozrejmuje Michal Skalník zo sekretariátu prednostu mestskej časti Karlovej Ves.

Ak teda viete o stromoch vo vašom okolí, ktoré sa zdajú suché a nebezpečné pre okoloidúcich, môžete o tom informovať príslušnú mestskú časť.

"Kontrolujeme to pravidelne. Naši pracovníci sú takmer každý deň v teréne, no vítame aj podnety od občanov. Lebo vždy sa môže stať, že nejaký konkrétny strom, konár ujde našej pozornosti," dodal Skalník.

Suché stromy a konáre ohrozujú chodcov, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy