Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Paraglajdista visel na strome. Zachytil sa po nekontrolovanom páde
Zdielať na
Krimi

Paraglajdista visel na strome. Zachytil sa po nekontrolovanom páde

TRENČÍN / Po nekontrolovanom páde uviazol mladý paraglajdista zachytený na strome vo výške asi desiatich metrov. Nehoda sa stala v ťažko prístupnom teréne v lesoch pri Trenčíne.

Nehoda sa stala neďaleko obce Horna Súča, na kopci, ktorý je u paraglajdistov najobľúbenejší v širokom okolí. Aj v nedeľu popoludní tu lietalo vo vzduchu asi desať letcov. Jeden z nich spravil veľkú chybu pri manévrovaní a dostal sa do takzvanej vývrtky.

Visel v stromoch

Podľa svedkov sa všetko udialo za pár sekánd. Paraglajdista nedokázal roztočený padák vyrovnať a voľným pádom letel k zemi. Mal obrovské šťastie v nešťastí. Lana sa zachytili o konáre veľkého stromu a mladý muž zostal visieť v asi desaťmetrovej výške.

Neutrpel pritom žiadne vážnejšie zranenia. Sám si nedokázal pomôcť, a tak na miesto dorazili trenčianski hasiči. Tým sa bez väčších problémov podarilo visiaceho muža dostať na pevnú zem pomocou lán. Následne ho ošetrili zdravotní záchranári. Mladík z Bratislavy sa druhýkrát narodil. Stačilo totiž len niekoľko desiatok metrov a namiesto medzi stromy, by spadol na lúku.

Téme sa venuje redaktor Ľubomír Trautenberger:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy