Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Pilot vetroňa nezvládol manéver, skončil medzi stromami
Zdielať na

Pilot vetroňa nezvládol manéver, skončil medzi stromami

OSLANY / V lesoch nad obcou Oslany sa zrútil vetroň. Ten mal namierené na letisko do Nitry, kde prebieha súťaž bezmotorových lietadiel. Pilot však nezvládol manéver cez horský priesmyk a stratil vietor. Narazil krídlom do stromu a zrútil sa do ťažko prístupného terénu. Pilot si narazil chrbticu.

Zraneného pilota zniesli do dediny približne po štyroch hodinách.  Šesťdesiatdvaročný Fín mal obrovské šťastie. Spadol rovno medzi stromy. Z vetroňa vyšiel po vlastných nohách.

"Našťastie bol pri vedomí, vedel zavolať pomoc a povedať miesto, na ktoré spadol," hovorí lekár Štefan Svitok. Muža v lese ratovali policajti, hasiči a záchranári. Zrútil sa v mimoriadne neprístupnom teréne.

Bolesti chrbta

Sťažoval sa na bolesti chrbta. Záchranári ho preto zafixovali a takmer kilometer niesli k autu. Skončil v nemocnici na pozorovaní.Už čoskoro by ho mali prepustiť domov. Príčiny pádu vetroňa vyšetruje letecký úrad a polícia.

"Poverený policajt z obvodného oddelenia Nováky začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti," informuje hovorca policajného zboru Pavol Kudlička.

Zachytil sa o strom

Pilot stratil nad lesom výšku. Pravým krídlom zachytil o strom. Potom nasledoval pád na zem. Vedel, že je zle a chcel pristáť na lúke za dedinou. Tam však nedoletel. Skončil v hustom lese.

S kamerou sa bol na miesto pozrieť aj redaktor Pavol Čertík:

Súvisiace články