Polojasno
15°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Pri Kláštore pod Znievom sa zrútil vetroň
Zdielať na

Pri Kláštore pod Znievom sa zrútil vetroň

KLÁŠTOR POD ZNIEVOM / Neďaleko Kláštora pod Znievom sa v nedeľu popoludní zrútil vetroň. Ten pilotoval maďarský reprezentant, ktorý súťažil na medzinárodných plachtárskych pretekoch v Prievidzi.

Nezvládol let nad pohorím

Vetrone sa vracali na letisko a pilot nezvládol let nad pohorím Kľak. Stratil výšku a skončil na zemi. Pretekár vyviazol bez zranení. Jeho vetroň obišiel oveľa horšie. Keďže pristál na neprístupnom mieste, vyťahovať ho budú pravdepodobne až zajtra. Súťaž napriek tejto nehode pokračuje ďalej.

Pilotovi pomáhali mamičky v ozdravovni

17. apríla 2013 neďaleko Partizánskej Ľupče (okr. Liptovský Mikuláš) havarovalo bezmotorové lietadlo. Išlo o vetroň, v ktorom sedel 55-ročný pilot z Poľska. Bol súťažiacim na medzinárodných pretekoch v Prievidzi. 

Jeho bezmotorové lietadlo najskôr podľa všetkého krídlom zachytilo vysoký ihličnatý strom a dopadlo medzi budovy. Náraz ho rozlomil na niekoľko častí. "Sme počuli rámus. My sme si mysleli, že padol sneh a potom sme počuli nejakého človeka," hovorí pacient z ozdravovne Marek. "Bolo počuť veľký rachot. Nevedeli sme, čo sa deje. Len ako keby niečo spadlo. Tu opravujú budovu, tak sme si ešte mysleli, že niečo tam," komentovala aj pani Martina, ktorá pilotovi pomáhala.

Vetroň spadol do detskej ozdravovne, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy