Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Pri Brezne núdzovo pristálo české lietadlo!
Zdielať na

Pri Brezne núdzovo pristálo české lietadlo!

Český pilot musel včera so svojím vetroňom núdzovo pristáť neďaleko Brezna. Muž sa vracal z Oravy, no na letisko do Prievidze sa mu už doletieť nepodarilo. Hoci sa malé lietadlo pri kontakte so zemou poškodilo, pilot vyviazol bez jediného škrabanca.

30-ročný Ladislav sa vracal z výletu späť na letisko pri Prievidzi. Mal za sebou trasu ponad Oravu a Veľký Tribeč. Ako nám povedal, problémy začali nad Kráľovou Hoľou a preto sa radšej rozhodol pre núdzové pristátie.

Vetroň skončil v poli

Vybral si rovné polia nad obcami. Pristávanie však podľa jeho slov nevyšlo tak, ako malo. Vetroň sa dostal mimo poľa a na jedinej asfaltovej ceste v okolí narazil do hlbokej jamy. Malé lietadlo po náraze prešlo ešte niekoľko metrov a skončilo v poli. Počas núdzového pristávania sa poškodila predná časť vetroňa.

Pilot si sám privolal pomoc

Opravy budú stáť niekoľko tisíc eur. Českému pilotovi sa našťastie nič nestalo. Sám si privolal pomoc. Museli ho hľadať policajti. Miesto kde pristál je totiž vzdialené desiatky kilometrov od najbližšej obce. Policajti prípad zdokumentovali ako nehodu. Celý spis postúpili slovenskej leteckej inšpekcii, ktorá bude okolnosti núdzového pristátia ďalej vyšetrovať.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

eský pilot  musel včera so svojim vetroňom núdzovo pristáť neďaleko Brezna. Muž sa  vracal z Oravy, no na letisko do Prievidze sa mu už doletieť nepodarilo. Hoci sa malé lietadlo pri kontakte so zemou poškodilo, pilot vyviazol bez jediného škrabanca.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy