Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Poľské lietadlo letiace do Bratislavy sa našlo. Zrútilo sa
Zdielať na

Poľské lietadlo letiace do Bratislavy sa našlo. Zrútilo sa

BLATNÉ / Vo štvrtok predpoludním zmizlo z radarov riadenia letovej prevádzky lietadlo. Išlo o štvormiestny stroj. Prvotné informácie hovorili o tom, že sa zrútil pri obci Blatné neďaleko Bratislavy. Napokon sa ukázalo, že to tak nie je...

Boli ste pri tom? Pošlite nám foto či video. Ďakujeme!

Zmätočné informácie, dve lietadlá

Podľa informácií reportérky KRIMI Veroniky Hulíkovej bola vyslaná aj posádka leteckej záchrannej služby. Vrtuľník mal pátrať vo vzdušnom priestore po štvormiestnom lietadle, ktoré zmizlo z radarov.

Stroj mali lokalizovať na trávnatej ploche pri Svätom Martine, časť Senec. Potom malo odletieť na bratislavské letisko. Napokon reportér Dárius Haraksin zistil, že pri Blatnom núdzovo pristálo nie poľské, ale slovenské lietadlo. 

Poliakov našli vojaci. Inde

Poľské lietadlo smerovalo z poľskej Poznane do Bratislavy. Krátko po 8- mej predpoludním stratilo kontakt s riadením letovej prevádzky. A to ešte nad Poľskom. O pomoc požiadali kompetentní aj armádu. Tá nasadila vrtuľník MI-17 Leteckej pátracej a záchrannej služby z Prešova.

Podľa plánovanej leteckej trasy malo lietadlo typu Piper s troma osobami na palube prekročiť slovenskú hranicu neďaleko Babej hory. "Vrtuľník Leteckej pátracej a záchrannej služby vzlietol z prešovskej leteckej základne o 12,22 hod. na základe požiadavky Koordinačného strediska integrovaného záchranného systému zaslanej o 12:11 hodine," povedal armádny hovorca major Milan Vanga.

Posádka vojenských záchranárov pátrala v priestore od Babej hory smerom na Bratislavu vyše dve hodiny. Následne dostala informáciu, že lietadlo našli poľskí záchranári na svojom území. "Podľa tejto informácie lietadlo havarovalo a nikto z trojčlennej posádky katastrofu neprežil. Vojenský vrtuľník ukončil pátranie a vrátil sa späť na leteckú základňu v Prešove," doplnil Vanga.

Nehoda? Nič nezvyčajné...

Na mále mali aj lietadlá na Slovensku. Napríklad 1. mája na leteckých dňoch v Sládkovičove ultraľahké lietadlo naštartovalo, no pri pohybe sa vylomilo koleso a stroj sa oprel o zem. Posádke sa nič nestalo, no po vyletení časti vrtule sa zranili dvaja diváci.

Neďaleko Partizánskej Ľupče v okrese Liptovský Mikuláš zase 17. apríla havaroval vetroň s 55-ročným poľským pilotom. Súťažil na medzinárodných pretekoch v Prievidzi a stratil sa. Pre zlé počasie sa snažil núdzovo pristáť, no s vetroňom sa napokon zrútil do areálu detskej ozdravovne. Skončil v ružomberskej nemocnici.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy