Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Posledné slová pilota. Som nažive, ale v pasci...
Zdielať na

Posledné slová pilota. Som nažive, ale v pasci...

MADRID / "Som nažive, ale v pasci." To boli posledné slová pilota lietadla, ktoré sa zrútilo na leteckých dňoch v španielskom Madride. Skúsený, 35-ročný pilot stratil kontrolu nad lietadlom a zrútil sa s ním na letiskovú budovu.

Približne 15 minút trvalo záchranárom, kým pilota Ladislaoa Tejedora vytiahli z trosiek lietadla. Následne na to ho previezli do nemocnice v Getafe, kde na následky poranení zomrel.

Svedok: Videli sme len obrovskú ohnivú guľu

"Letel veľmi nízko a pomaly na rozdiel od iných lietadiel, ktoré som videl v akcii. Zrazu sme ho stratili z dohľadu a videli len obrovskú ohnivú guľu," uviedol pre globalpost.com svedok tragédie. "Ešte pred letom sa rozprával s divákmi a videli sme ho, ako do lietadla dáva olej a benzín," dodal svedok.

Tejedor letel na lietadle Saeta HA-200, čo je historická podzvuková stíhačka. Patrí medzi prvé tryskové lietadlo vyrábané v Španielsku. Po páde na zem muselo byť ošetrených niekoľko ľudí, vrátane otca pilota.

Stratil kontrolu nad lietadlom

Letecká nehoda sa stala na letisku Cuatro Vientos v západnej časti španielskeho hlavného mesta Madrid pri prehliadke historických lietadiel. Pilota lietadla počas akrobatickej ukážky stratil zo zatiaľ neznámych príčin kontrolu nad strojom a narazil do hangáru, v ktorom mal stáť policajný vrtuľník. Na leteckú prehliadku sa prišli pozrieť približne tri tisícky ľudí.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

liveleak.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy