Jasno
23°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Rodina z východu musí vrátiť auto, je dôkazovým materiálom
Zdielať na

Rodina z východu musí vrátiť auto, je dôkazovým materiálom

VEĽKÁ TŔŇA / Štyri roky sa rodina z Veľkej Tŕne (okres Trebišov) tešila zo svojho nového auta. Je nevyhnutnosťou, najmä pri vození do škôlky, či k lekárovi. Jedného dňa im však pri dverách zazvonila polícia. Z auta sa vykľul dôkaz trestného činu.

"Je to dosť náročné. Auto nebolo zadarmo," hovorí majiteľka vozidla. Vozidlo figuruje v prípade sprenevery. Manželia ho kúpili na základe zmluvy, s prepisom na polícii nebol žiadny problém.

Auto mu nechýbalo

"Prepísali sme ho na polícii v Trebišove bez problémov. Až minulý rok sa to začalo," hovorí majiteľ auta. Okolnosti celého prípadu sú zvláštne. Prvému vlastníkovi totiž auto približne rok vôbec nechýbalo.

Polícii trvalo niekoľko mesiacov, kým sa pozrela do svojej databázy kde presne sa práve nachádza. "V tomto štádiu trestného konania nie je možné poskytnúť bližšie informácie k predmetnej veci," uviedla hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Tatiana Kurucová.

Boj na súde

Kým manželia chcú polícii auto iba dočasne ako dôkaz zapožičať príkaz hovorí o úplnom zaistení. S takýmto postupom sa stotožňuje aj generálna prokuratúra. "Prokurátor generálnej prokuratúry po preskúmaní opakovaného podnetu a súvisiaceho spisového materiálu, sa stotožnil s postupom a rozhodnutím orgánov činných v trestnom konaní," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Mladá rodina tak zrejme o auto príde. Odporúčajú im aby o svoju pravdu zabojovali na civilnom súde. To však môže trvať večnosť. Pre nezamestnaných rodičov s dvoma malými deťmi to znamená kolaps ich domácnosti a bezvýchodiskovú situáciu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy