Jasno
13°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič (88) nedal prednosť motorke, jedna mŕtva (†39)
Zdielať na

Vodič (88) nedal prednosť motorke, jedna mŕtva (†39)

PODKRIVÁŇ / Tragická dopravná nehoda sa stala v Podkriváni pri Detve. Osemdesiatosemročný vodič nedal prednosť dvojici na motocykli. Päťdesiatročný motorkár je ťažko zranený, jeho priateľka zrážku neprežila. V nemocnici skončil aj vodič auta.

Haváriu videl motorkárov syn, ktorý sa viezol na svojej motorke a autu sa vyhol v poslednej chvíli. Podľa svedkov sa vodič auta nevenoval šoférovaniu, lebo sa snažil priložiť si k tvári masku kyslíkového prístroja, ktorý mal pod sedadlom spolujazdca.

Motorkár sa tesne vyhol

Osemdesiatosemročný vodič vraj šoféroval zvláštne opakovane sa pohol a potom zastavil. Mladý muž na motorke sa zrážke vyhol iba tesne. "Vošlo nám do cesty auto. Ja som sa s ním skoro zrazil, nedal prednosť, zastal, pohol sa, ja som sa kľučkou vyhol," hovorí motorkár.

Videla ale ako sa s autom zrazila motorka, na ktorej sedel jeho otec aj s priateľkou. Náraz bol taký silný, že zdemoloval kabínu auta. Mladý muž sa otcovi a jeho priateľke snažil pomôcť.

Žena po prevoze zomrela

Cestu museli kvôli nehode uzavrieť. K zraneným musel priletieť aj vrtuľník z Banskej Bystrice. Z miesta odviezol ženu, ktorá bola v kritickom stave. Žena po prevoze do nemocnice zomrela.

O mimoriadne vážnom stave hovoria lekári  aj v prípade vodiča auta, v nemocnici leží aj päťdesiatročný ročný motorkár. "Otec má nejaké zlomeniny, ale bol pri vedomí," hovorí syn.

Na mieste bol aj znalec z odboru dopravy, jeho stanovisko bude potrebovať vyšetrovateľ, ktorý už začal trestné stíhanie pre usmrtenie. Svedkovia, šoféri okoloidúcich áut však tvrdia, že osemdesiatosemročný vodič sa snažil krátko pred nehodou nasadiť si na tvár masku od kyslíkového prístroja, ktorý mal na sedadle spolujazdca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy