Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Zaujímavé! Potrubia za 20 000 eur zhrdzaveli
Zdielať na

Zaujímavé! Potrubia za 20 000 eur zhrdzaveli

BRATISLAVA / Rekonštrukcia za 20 tisíc eur a kvapká im na hlavu. Reč je o obyvateľoch jednej bratislavskej bytovky, ktorým správca domu v roku 2011 menil vodovodné potrubia. Lenže už sú hrdzavé a tečú. A predstavte si, nemá to kto opraviť.

Arogancia, všetko zahovárajú

"To, čo robilo SBD, to nestojí za nič. To je nejaký podradný materiál," myslí si obyvateľ bytovky. Ľudia prvé problémy zistili oveľa skôr, a to len preto, že bývalý domový dôverník odstúpil z funkcie a priestory, do ktorých bežne nechodili, vtedy skontrolovali. Okamžite sa tak obrátili na správcu, bezvýsledne.

"Z ich strany je to arogancia, stále zahovárajú," tvrdí obyvateľ domu, pán Sisík. A súčasný stav? Vodovodné rúry sú poškodené hrdzou.

Dve riešenia

Obyvatelia bytovky boli už natoľko zúfalí, že sa rozhodli zmeniť správcu. Ten sa o tejto téme nechcel baviť. "Ja sa musím poradiť s kolegom, a potom uvidím, zatiaľ sa nebudem vyjadrovať," povedal televízii JOJ bývalý správca Opaterný.

Nový správca kritizuje použitý materiál. "Dnes sú dostupné rôzne iné materiály, ktoré nepodliehajú korózií a tuto máme problém s koróziou," dodáva Jozef Štora.

Riešenia sú podľa neho dve. Urobiť hrubú čiaru a potrubia opraviť z peňazí vlastníkov bez ohľadu na to, že za rekonštrukciu zaplatili 20 tisíc eur. Druhou možnosťou je urobiť znalecký posudok, ktorý presne určí zdroj problému. Ak sa dokáže že pochybil predchádzajúci správca, tak sa obyvatelia budú môcť obrátiť na súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy