Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Otec (41) so synom (9) skracovali rúrku. Náhle vybuchla!
Zdielať na

Otec (41) so synom (9) skracovali rúrku. Náhle vybuchla!

MALÉ KOZMÁLOVCE / Štyridsaťjedenročný otec chcel s deväťročným synom skrátiť udicu a skončilo sa to explóziou. Mysleli si, že pília obyčajnú rúrku, no v skutočnosti to bola rozbuška. Otec a chlapec z Malých Kozmáloviec skončili v nemocnici. Muž prišiel o prst.

Otec so synom sa chystali na rybačku

Deväťročnému chlapcovi sa pokazila udica. S otcom sa ju preto rozhodli opraviť. Išli preto do dielne v starom dome, ktorý pred časom rodina kúpila. Po bývalom majiteľovi tam zostali aj rôzne skrutky. Natrafili aj na menšiu hrdzavú trubičku.

Osku upevnili do zveráka a tak ju chceli skrátiť. Otec držal v rukách pílku a 9-ročný Tonko mu asistoval. "Priemer bol asi 6 mm a dĺžka bola 4 mm," hovorí starý otec.

Otec so synom ani netušili, že v rúrke, ktorú pília, je pušný prach. "Strašná "pecka" to bola," hovorí stará mama. Silná explózia zranila otca a zasiahla aj Tonka.

Polícia sa prípadom zaoberá

"Polícia prípad vyšetruje ako prečin ublíženia na zdraví," povedala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Obaja skončili v nemocnici. Rodina si myslí, že rozbušku priniesol, dnes už mŕtvy, majiteľ domu z bývalého kameňolomu. Týmto chcú upozorniť aj ostatných. Na prvý pohľad z obyčajnej skrutky sa totiž môže vykľuť rozbuška.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy