Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Záchranári vyhodili Bartolomeja (†55) zo sanitky, tvrdia príbuzní
Zdielať na

Záchranári vyhodili Bartolomeja (†55) zo sanitky, tvrdia príbuzní

JAROVNICE / V osade v Jarovniciach v stredu ráno zomrel 55-ročný muž. Rodina z jeho smrti viní záchranárov. Vraj ho pri poslednej návšteve a pokuse previezť do nemocnice vysadili zo sanitky na konci dediny a on sa vrátil pešo domov. Záchranári takéto tvrdenia odmietajú a hovoria, že odišiel sám. Navyše bol podľa nich agresívny.

Záchranári obvinenia rodiny odmietajú

Staršiemu mužovi sa už dlhšie horšie dýchalo. Rodina teraz viní z jeho smrti záchranárov, ktorých k nemu zavolali. Údajne sa vrátil domov pešo a sťažoval sa, že ho vyhodili zo sanitky.

Pán Bartolomej v stredu ráno zomrel. Záchranári obvinenia rodiny odmietajú. Starší muž bol chronickým pacientom. Vrásky na čele robil i lekárom v Prešovskej nemocnici.

"Za september bola posádka Rýchlej lekárskej pomoci (RLP) k mužovi do Jarovníc vyslaná celkovo 12-krát," potvrdil hovorca OS ZZS SR Boris Chmel. "Len naša posádka RLP zasahovala 4-krát za dva dni," pridala sa aj hovorkyňa hovorkyňa záchrannej skupiny Alena Lacyková-Krčová.

Rodina tvrdí: Báli sme sa privolať 112-tku

Záchranári tvrdia, že bol neraz agresívny a tak si na pomoc volali aj políciu. Bolo tomu tak podľa nich i v pondelok, keď sa muž vrátil po svojich domov. Zo sanitky podľa nich vystúpil, ale na vlastnú žiadosť.

55-ročný Bartolomej po návrate domov iba ležal v chudobnom príbytku. V utorok večer sa dožadoval lekárskej pomoci. Rodina ale tvrdí: Báli sme sa volať 112-tku. Chcú podať trestné oznámenie.

Téme sa venuje reportér Vladimír Jurek. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy