Polojasno
19°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Nevyhýbaj sa diskusiám, odkazuje Kňažko Kiskovi
Zdielať na

Nevyhýbaj sa diskusiám, odkazuje Kňažko Kiskovi

BRATISLAVA / Už o tri týždne bude prvé kolo prezidentských volieb. Prieskumy naznačujú, že v ňom pôjde najmä o to, kto postúpi do druhého kola s Robertom Ficom. Jeden z favoritov Milan Kňažko dnes vyzval iného favorita Andreja Kisku, aby sa prestal vyhýbať verejným diskusiám s ostatnými.

Ľudia nechcú hašterenie

"Ja ho chcem vyzvať, aby zostúpil z bilbordov a aby začal diskutovať," odkazuje kandidát na prezidenta Milan Kňažko. Podľa Kisku by však nebolo dobré, keby išli s Kňažkom do sporov, pretože ľudia to nechcú.

"Aby sme sa hašterili vo dvojici možno práve s Milanom Kňažkom, že si to neželajú, pretože vlastne tým podporíme v kandidatúre premiéra," myslí si kandidát na prezidenta Andrej Kiska.

Kňažko, Kiska, Procházka a Hrušovský

Kňažkovu výzvu možno vnímať aj v tom svetle, že práve oni dvaja s Kiskom sú podľa viacerých prieskumov najväčšími favoritmi na postup do finále proti Ficovi. V nateraz poslednom zverejnenom prieskume verejnej mienky, ktorý robila agentúra Focus, mal Fico výrazný náskok. Kiska mal nad 20 percent, Kňažko takmer 13, Procházka nad 10 a Hrušovský nad 7 percent.

Ostatným kandidátom namerali pod 5 percent. Podľa Kňažka sú diskusie dôležité najmä kvôli voličom, aby kandidátov spoznali v živom kontakte, a nielen na bilbordoch.

"Keby sme sa spoliehali len na to, že bude stačiť marketing, reklama, bilbordy, tak by sa prezidentom krajiny stal pravdepodobne nejaký obľúbený prášok na pranie," myslí si Kňažko. Kiska hovorí, že sa vzájomných debát nebojí a už o pár dní príde do všetkých televíznych súbojov. 

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy