Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Dôveruj, ale preveruj! Žiačky si mali zobrať z peňazí na zbierku
Zdielať na

Dôveruj, ale preveruj! Žiačky si mali zobrať z peňazí na zbierku

Istý Lučenčan poslal do redakcie spravodajstva zábery, na ktorých je vidieť, ako dve dievčatá vyberajú obsah z krabice určenej na charitatívnu zbierku. Fotografia, ktorá sa dostala na internet vyvolala búrlivú diskusiu.

neznámy Lučenčan prichytil dievčatá pri tom, ako sedia na lavičke a čosi z obsahu krabice si vkladajú do vrecka. Muž zverejnil fotku aj na sociálnej sieti facebook, kde sa strhla búrlivá diskusia. Ozvali sa aj samotné slečny, ktoré vtedy ešte netušili, že existuje video. "Nedokázala by som to urobiť, ale to je na vás čo si myslíte. Tie deti to potrebujú viac ako my dokopy. A budem ich ešte o to okrádať? Určite nie!" tvrdí jedna zo žiačok. "Veľmi sa ospravedlňujem za to, ako to vyzerá. Ale my sme z tej krabice nezobrali ani cent," dodáva druhá.

Potom, čo slečny zistili, že z ich vysedávania existuje aj video, vysvetlili aj tie záhadné pohyby rukou smerom k vrecku. Učiteľkám povedali, že si tam dávali žetóny. "Na našej škole sme už urobili veľmi veľa zbierok podobného druhu," uvádza riaditeľka školy Katarína Benčíková. 

S takýmto problémom sa na škole ešte nestretli. Pedagogický dozor však nemôže byť pri každom žiakovi.Ak riaditeľka zistí, že vyzbierané peniaze dievčatá "pchali" do vrecka, vyvodí dôsledky. "Ak došlo k takémuto pochybeniu, veľmi nás to mrzí," dodáva Benčíková.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy