Skoro jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Jojkársky bicykel, kde si? Zmizol, snáď nie do nenávratna...
Zdielať na

Jojkársky bicykel, kde si? Zmizol, snáď nie do nenávratna...

Zdá sa, že scenár "Jojkársky bicykel" s heslom "pre všetkých" sa nenaplnil podľa našich predstáv a je možné, že miesto zdieľania kilometrov od rôznych osôb teraz parkuje v súkromnej pivnici ako trofej z nočnej vychádzky mestom. Ak by sa teda dalo, boli by sme veľmi radi, keby sa vrátil späť na ulice...

Láska naša, kdeže si?

K dispozícii bol už od 15. júna, no nutne potreboval jeho koncom prestávku na opravu. Jojkársky bicykel však neotáľal dlho a na cesty s vrátil po krátkej rekonvalescencii, aby sa stretol s ďalším nádejným zákazníkom a poslúžil na ďalšom kilometri.

No už dva týždne sme neobdržali v redakcii ani mail ani fotografiu. Prosíme vás, divákov, ktorí ste bicykel videli alebo ho práve rozoberáte na súčiastky, pošlite nám pokojne aj takúto fotografiu. Radi by sme vedeli, či Jojkársky dobrodruh naozaj skončil svoju cestu vôkol sveta, alebo stále slúži len na krčmové či festivalové výlety. Veľmi pekne ďakujeme!

Fotografie a maily posielajte na [email protected] [email protected].

Korene akcie siahajú do Holandska

Korene idey Jojkárskeho bicykla na bratislavských uliciach siahajú ďaleko na západ Európy, konkrétne do Holandska. Všetko sa začalo práve inšpiráciou holandským bielym bicyklom, ktorý takto slúžil občanom Amsterdamu niekoľko rokov bez toho, aby ho niekto ukradol či zničil.

Základom akcie je, aby ten, kto si bicykel požičia, ho aj vrátil na bezpečné miesto pre niekoho iného. Je jedno, či ho použije na cestu do potravín, do krčmy, alebo na výlet na Záhorie či k Dunaju. Treba sa len starať oňho ako o svoj a ak mu niečo chýba, možno to hneď doplniť...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy