Jasno
14°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Takto si užívate Jojkársky bicykel. Zn. zadarmo
Zdielať na

Takto si užívate Jojkársky bicykel. Zn. zadarmo

Už sme pre vás vymysleli čokoľvek, ale toto je skutočne unikát! Od dnešného dňa (piatok, 15. júna) sa môžete voziť po Bratislave na našom Jojkárskom bicykli. Systém je jednoduchý. Požičať a vrátiť, aby si ho mohol následne požičať a potom vrátiť niekto iný. A takto stále dookola...

Požičaj, odvez sa, vráť!

Fungovať by to malo, pokiaľ bude bicykel schopný slúžiť. Inšpirovali sme sa holandským bielym bicyklom, ktorý takto slúžil občanom Amsterdamu niekoľko rokov bez toho, aby ho niekto ukradol, či zničil.

Jojkársky bicykel bude stáť v stojane pri magistráte mesta Bratislavy a hneď po skončení tohoto príspevku, si ho môže ktokoľvek požičať. Základom celej akcie je, aby ten, kto si ho požičia a odvezie sa na ňom, ho vrátil na bezpečné miesto pre niekoho ďalšieho. "Nielen bicyklu, ale aj tým, ktorí budú na ňom bicyklovať, prajem čo najviac bezpečných kilometrov a verím, že vydrží do konca minimálne tejto sezóny..." praje bicyklu hovorca primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy.

Vaše fotky na našom bicykli

Základom celej akcie je, aby ten kto si ho požičia a odvezie sa na ňom, ho aj vrátil na bezpečné miesto pre niekoho ďalšieho. Či už budete chcieť ísť do potravín, či do krčmy alebo len tak k Dunaju či na Záhorie, je Vám k dispozícii. Aby sme vedeli, či ešte bicykel existuje, fotky a krátky popis kde sa bicykel nachádza, môžete poslať na [email protected].

Ak bude bicyklu niečo chýbať, pokojne to doplňte a starajte sa o neho ako o svoj, ak by s ním bol vážnejší problém, opäť nás môžete kontaktovať.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy