Oblačno
18°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Mladík odštartoval dramatickú naháňačku. Policajti museli aj strieľať
Zdielať na

Mladík odštartoval dramatickú naháňačku. Policajti museli aj strieľať

ŽILINA / Mladík (17) ohrozil v Žiline životy viacerých ľudí. Napriek tomu, že nemá vodičský preukaz, šoféroval bavorák, v ktorom sa snažil utiecť policajtom. Narazil pritom do auta, v ktorom sedeli dve malé deti. Vyzerá to tak, že bude mať opletačky so zákonom aj pre drogy.

​Policajti museli strieľať

Mladého muža chcela na ceste zastaviť hliadka, no namiesto toho, aby zabrzdil, začal unikať. Odštartoval tak policajnú naháňačku. "Svojou jazdou ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky a poškodil osobné vozidlo. Nereagoval na viaceré výzvy polície dávané výstražným svetelným a zvukovým signálom, preto policajti použili varovný výstrel do vzduchu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková. 

Narazil do auta s dvoma deťmi

"Začul som streľbu, tak som sa pozrel do spätného zrkadla a zrazu do nás nabúral bavorák. Hneď som zaparkoval a už tam bolo zaparkované aj páchateľovo auto a on utekal preč," uviedol majiteľ poškodeného auta. Vodič poškodeného auta v aute viezol svoje dve malé dcérky – štvorročné dvojičky. "Potreboval som deti skontrolovať, či sú v poriadku. Deti boli prvoradé u mňa," dodal vodič poškodeného auta.

Tínedžer, ktorý za volantom nemal čo robiť, vystúpil z auta a začal utekať. "Vtedy hliadka opäť použila varovný výstrel do vzduchu," doplnila Šefčíková. "Začal utekať smerom k pumpe na parkovisko. Chcel si to skrátiť cez záhon, ale všimol si, že tam bol plot a ďalej neujde," povedal svedok celého incidentu. "Videl som zásah polície a môžem povedať, že išlo o veľmi rýchly a profesionálny zásah. Som rád, že polícia vie voči takýmto osobám rýchlo zasiahnuť," reagoval na zásah ďalší svedok.

Trest mu hrozí aj za drogy

"Sedemnásťročný mladý muž bol zadržaný. Bolo zistené, že nie je držiteľom vodičského preukazu," uviedla Šefčíková. To ešte nebolo všetko, čo policajti zistili. "Osoba dobrovoľne vydala bielu kryštalickú látku a zelenú sušinu, ktoré budú vyslané na kriminalistickú expertízu," uzavrela Šefčíková. Ak laboratórne testy preukážu, že ide o pervitín, alebo aj marihuanu, zrejme ho neminie obvinenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy