Skoro jasno
25°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Prípad zabitia kamaráta ide do finále. Sudca čítal list zosnulej matky
Zdielať na

Prípad zabitia kamaráta ide do finále. Sudca čítal list zosnulej matky

PREŠOV / Na prešovskom súde sa blíži k záveru prípad zabitia na jednom z prešovských sídlisk. O život prišiel mladý muž. Obžalovaný je jeho priateľ. Ten však zodpovednosť za jeho smrť odmieta. Vo štvrtok 9. mája na súde odznela výpoveď jeho matky, ktorá je už po smrti. Rozsudok by mal v prípade padnúť budúci týždeň.

"Prevrátil som ho nabok, on vyvrátil krv a hneď som volal záchrannú službu," opísal udalosť obžalovaný. Takto opisoval počas záverečných rečí obžalovaný boj o záchranu života svojho priateľa. K smrti 29-ročného muža z Nitry došlo v byte na piatom poschodí na jednom z prešovských sídlisk. Pitva odhalila viacero zranení a polícia vtedy začala v prípade trestné stíhanie pre zločin zabitia. Obvinenie padlo na človeka, ktorý bol aj jeho partnerom.

V prípade sa už očakával rozsudok. Napokon súd pristúpil ešte k dokazovaniu. Prečítaná bola výpoveď matky obžalovaného. Išlo o prečítanie výpovede matky obžalovaného. K nešťastnej udalosti malo dôjsť práve v jej byte. Matka mladíka vypovedala na polícii ešte v čase, keď jej syn nebol obvinený. Medzičasom však zomrela.

Matka tvrdila, že pil 

Kým jej syn pred súdom tvrdil, že v ten osudný večer takmer nepil, jeho matka vypovedala o prejavoch stavu ťažkej opitosti. "Martin bol opitý a počas toho, ako šiel do spálne sa postavil a šiel po svojich, ale asi po piatich metroch sa dal na štyri, lebo počas toho obdobia ako boli u mňa, veľa pili," prečítal výpoveď matky sudca Okresného súdu v Prešove.

Obžalovaný pritom v záverečnej reči minulý týždeň tvrdil, že pil minimálne, lebo bol po extrakcii zuba a bral antibiotiká. "Ja už som bol na tabletkách, ja som si v ten večer dvakrát cucol z fľaše. Dal som si len na jazyk a večer som už nepil," tvrdí obžalovaný. Obhajoba počas procesu poukázala okrem iného aj na to, že polícia sa nezaoberala ani tým, či nebohý Michal nevyšiel z bytu von a zranenia, ktoré mal, mu nemohli byť spôsobené inde.

Prokurátorka však trvá na tom, že z dôkazov vykonaných v rámci prípravného konania možno ustáliť záver, že to bol práve obžalovaný, ktorý spôsobil poškodenému ujmu na zdraví, ktorá mala za následok jeho smrť. "Ja som snažil urobiť všetko, keď som zistil, že je zle, aby som mu pomohol, aby som ho zachránil," dodal. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy