Polojasno
21°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Smrteľná nehoda: Život mladého motorkára vyhasol
Zdielať na

Smrteľná nehoda: Život mladého motorkára vyhasol

SENICA / Ďalšia zbytočná smrť na cestách. Na Záhorí po nehode vyhasol život mladého motorkára. Dostal šmyk a čelne narazil do auta v protismere. Záchranárom sa ho žiaľ už nepodarilo oživiť.

​Čo deň, to vážna či dokonca až smrteľná nehoda. Tak tomu žiaľ bolo aj vo štvrtok (9.5) večer. Motorkár, ktorý išiel medzi obcami Osuské a Prietrž neďaleko Senice sa zrazil s osobným autom. "Keď mal pri prejazde pravotočivej zákruty dostať šmyk, vodič osobného auta Suzuki Vitara, ktorý išiel v tom čase oproti, už nedokázal zareagovať a došlo k ich čelnej zrážke," informovala policajná hovorkyňa Zlatica Antalová. 

Náraz bol extrémne silný. Motorka skončila v priekope, kde sa odrazila od svahu. Stroj zostal totálne zdemolovaný. Zničené je aj auto. Chlap mal zranenia po celom tele. Záchranári boli pri ňom do pár minút a bojovali o jeho život. Nakoniec mu už pomôcť nedokázali. "Policajti podrobili 53-ročného vodiča auta dychovej skúške, ktorá alkohol v jeho dychu nepotvrdila," hovorí Antalová.

Tento týždeň je to už tretia smrteľná nehoda motorkára na západnom Slovensku. V pondelok na Záhorí medzi Malackami a Studienkou prišiel o život 54-ročný muž. Jeho telo našli šoféri ležať v priekope. "Žiaľ zranenia pacienta boli tak rozsiahle, že im na mieste aj napriek maximálnej snahe o jeho záchranu podľahol," uviedla hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby Zuzana Hopjaková.

O deň neskôr vyhasol na cestách život 45-ročného motocyklistu. Ten šiel na svojom skútri po hlavnej, keď mu skrížil cestu nákladiak. Snažil sa mu ešte vyhnúť, no z motorky spadol a vrazil do obrovského kolosu. Po zrážke bol na mieste mŕtvy. Policajti apelujú na všetkých vodičov, aby boli na cestách stále opatrní. Obzvlášť teraz, keď je slnečné počasie a na cestách je stále viac motorkárov či cyklistov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy