Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Povedal, že ju poslal do pekla. Muž obvinený z vraždy svojej starej mamy skončil vo väzbe
Zdielať na

Povedal, že ju poslal do pekla. Muž obvinený z vraždy svojej starej mamy skončil vo väzbe

BANSKÁ BYSTRICA / Muž (26) obvinený z vraždy starej mamy skončil vo väzbe. Rozhodol o nej sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici kam Jána eskortovali policajti. Podľa obvinení mal 71-ročnú bezbrannú ženu doma surovo napadnúť, ťažkým zraneniam v nemocnici podľahla.

k surovému útoku sa priznal 

26-ročný Ján, ktorého policajti predviedli na okresný súd, počas výsluchu tvrdil, že ju poslal do pekla. "Vypovedal, jeho výpoveď bola zmätočná," hovorí prokurátor Jakub Mikuda.

Prokurátor preňho žiadal väzbu

Obeťou bola 71-ročná žena, ktorá nemala šancu sa ubrániť brutálnemu útoku. "Spôsobil zranenia, ktorým podľahla po prevoze do nemocnice," informuje Mária Faltániová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. "Rozhodol o väzbe zo všetkých dôvodov, ktoré sme žiadali," hovorí Mikuda. 

Podľa súdu hrozilo, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti, ovplyvňoval by svedkov alebo sa pokúsil o útek. Keď ho zo súdu odvádzali preč, nebolo vidieť na ňom žiadne emócie a na otázky nereagoval. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy, za ktorý hrozí vysoký trest. "25 rokov alebo doživotie," informuje Faltániová.

Ženu našli susedia 

Tragédia sa odohrala v byte v Rimavskej Sobote, kde dôchodkyňa bývala. Zranenú ležať na zemi ju našli susedia, ktorí ju odviezli do nemocnice. Spočiatku to vyzeralo ako nehoda, no pitva odhalila šokujúcu pravdu o tom, čo sa za dverami bytu odohralo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy