Skoro jasno
21°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Kurz prežitia. Otec nechal chlapca (4,5) dva dni v lese
Zdielať na

Kurz prežitia. Otec nechal chlapca (4,5) dva dni v lese

VARŠAVA / Otec štvorročného chlapca vymyslel šialený plán. Kurz prežitia. Zobral ho do lesa, postavil mu prístrešok a nechal ho samého dva dni. Chlapca našli obyvatelia neďalekej dediny bez jedla, spacáku a vystrašeného.

Malému chlapčekovi otec pripravil iba provizórny prístrešok z kríkov a nechal ho tam. Dieťa si všimli až obyvatelia neďalekej obce. Zavolali políciu. "Chodil po kríkoch a túlal sa v opustenom lese. Jeho otec (35) sa preňho rozhodol urobiť kurz prežitia," uviedol hovorca miestnej polície Roman Wieczorek.

Jedol lesné plody

Malý chlapček bol v lese dva dni sám, jedol len lesné plody, jeho otec mu mal občas doniesť aj nejakú ulovenú rybu. Keď ho policajti našli, bol vraj veľmi hladný. "Rodičia chcú chrániť deti tým, že mu ponúknu realitu, takže ten motív nemusel byť až taký zlý, aj keď odráža nezrelosť otca určite," tvrdí psychologička Mária Gažiová.

"Pri opustenom dieťati v noci je riziko že ho pohryzú ovady, vretenice, môže stretnúť nejaké divoké zviera," myslí si expertka na prírodu a pobyt v lese Boguslawa Chlipala.

Päť rokov za mrežami

Zdravotný stav malého chlapca je v tejto chvíli dobrý, nezodpovedného otca policajti zadržali ešte v lese. Prípadom sa zaoberá už aj  prokurátor. "Otca malého chlapca sme obvinili zo zanedbania povinnej starostlivosti a jeho ohrozenia. Hrozí mu trest odňatia slobody na päť rokov," píše sa v stanovisku okresnej prokuratúry vo Varšave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy