Zatiahnuté
21°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Dievčatko (†5) sa omotalo bezpečnostným pásom, zomrelo
Zdielať na

Dievčatko (†5) sa omotalo bezpečnostným pásom, zomrelo

ŁOMNICA / ZDRÓJ - Pred časom sme vás informovali o prípade malého chlapčeka, ktorého zabilo okno na aute. Nešťastne stlačil gombík na zatváranie a okno ho zaškrtilo. Teraz je tu ďalšia tragédia. A opäť ju má na svedomí auto a jeho vybavenie.

Na tragický začiatok leta nikdy nezabudne 52-ročná stará mama z poľskej dedinky Łomnica-Zdrój. Tá nechala svoju päťročnú vnučku hrať sa na dvore pri aute. To, čo nasledovalo, bolo ako z hororu.

Zasahoval vrtuľník

"Dostala sa do auta, na zadnom sedadle si pravdepodobne omotala okolo krku bezpečnostný pás. To spôsobilo že stratila vedomie," informuje hovorca polície Roman Wieczorek.

Malá Magda sa svojej babke už hodnú chvíľu neozývala, tak za ňou vyšla na dvor. Keď videla, čo sa stalo, okamžite volala záchranárov. Na mieste zasahoval aj vrtuľník. "Previezli ju do nemocnice do Prokocima, kde lekári celú noc bojovali o jej život. Bohužiaľ neúspešne – dieťa zomrelo," dodáva hovorca.

Nebezpečný interiér

Stará mama aj rodičia malej Magdy, sa psychicky zrútili. Prípadom sa zaoberá aj prokurátor. Ten pripustil, že v najbližšom čase pravdepodobne vznesie obvinenie.

Nie je to ale prvý prípad, interiér auta je pre malé dieťa veľmi nebezpečné. " V aute má každý nejaké mince, nejaké guľôčky, kocky z lega," hovorí majiteľ autoservisu Štefan Cehuľa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy