Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Chlapčeka (†2) zabilo elektricky ovládané okno auta
Zdielať na

Chlapčeka (†2) zabilo elektricky ovládané okno auta

PSZTROGOW / Rodičia nechali svoje deti v aute a odskočili si domov. Stačila chvíľa a ich dvojročný syn prišiel o život. Nepomohla mu ani štvorročná sestra, ktorá utekala na pomoc za otcom a matkou. Dávida zabilo elektrické okno.

Rodinná tragédia sa stala v poľskom meste Psztrogow. Rodičia nechali svoje deti v aute a odskočili si domov. Kľúče od vozidla ostali v zapaľovaní.

Dvojročný chlapec vystrčil cez pootvorené okno hlavu. Postavil sa priamo na jeho ovládanie a okno sa začalo zatvárať.

Zbytočná smrť

Hovorca polície potvrdil, že dieťa si samo otvorilo okno a to mu privrelo hlavu. Chlapec sa začal dusiť. Jeho štvorročná sestra vybehla z auta a utekala na pomoc za rodičmi. Tí prišli neskoro a našli svojho syna bez známok života.

Polícia zadržala rodičov, vypočula ich, ale oboch prepustila na slobodu. Podľa nej išlo o nešťastnú náhodu.

Tragédii sa dalo zabrániť. Existuje detská poistka, ktorou sú vybavené takmer všetky moderné autá. Pri niektorých moderných autách sa vyťahujúce okno po dotyku zastaví. Staršie modely touto funkciou nedisponujú.

Pozrite si priloženú reportáž:

 

Dcéru zabudol v autosedačke

Majiteľ autoservisu si myslí, že kľúče od auta bez ohľadu na to, či sa v ňom deti nachádzajú alebo nie, by mali byť stále v rukách rodičov.

Nejde o prvý prípad nepozornosti rodičov s tragickým koncom. Muž z poľského Rybnika zabudol vo viac než tridsaťstupňových horúčavách svoju trojročnú dcéru v aute a odišiel do práce. Dieťa si v zamknutom vozidle nikto nevšimol. Zomrelo na následky prehriatia. VIAC TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy