Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Štyria mŕtvi gymnazisti pri nehode autobusu
Zdielať na

Štyria mŕtvi gymnazisti pri nehode autobusu

PIEŠŤANY / Autobus so študentmi trnavského gymnázia havaroval pred Piešťanmi na 73. kilometri diaľnice D1 v smere do Bratislavy. Štyri dievčatá sú mŕtve. Príčinu nehody vyšetruje polícia.

V autobuse sa viezlo dvadsaťpäť študentov, pasažierov bolo dvadsaťdeväť. "Pri nehode zraneniam podľahli štyri osoby. Jedna osoba mala veľmi ťažké poranenia, štyri stredne ťažké, dvadsať ľudí sa zranilo ľahko," uviedol hovorca OS ZZS SR Boris Chmel.

Študenti Športového gymnázia Jozefa Herdu v Trnave vracali z dvojdňového výletu na Orave.

Vrtuľníkom do Bratislavy

Dvoch zranených, jedného študenta a jeho spolužiačku, previezli vrtuľníkmi do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave. Obaja sú v stabilizovanom stave a mimo ohrozenia života. Zranený chlapec preletel cez okno.

"Chlapec skončil mimo autobusu. Mal veľkú tržnú ranu v oblasti stehna a sedacieho svalu. Asi zlomenú kľúčnu kosť," uviedla lekárka ATE Iveta Križalkovičová.

Riaditeľ gymnázia Jozef Jančovič potvrdil, že v autobuse sa viezli študenti jeho školy. On sám okamžite odišiel zo seminára v Tatrách a pre tragickú udalosť sa vracia späť do Trnavy. Pozrite si jeho prvú reakciu.

Spoveď otca študentky

Na miesto okamžite prišli aj rodičia detí, ktoré sa nachádzali v autobuse. "Ďakujem pánu Bohu, že moja dcéra je v poriadku," povedal otec jednej zo študentiek. Podľa jeho slov, keď prišli na miesto, nikto im nič nepovedal.

Šoféra odviedli policajti. Prvotné informácie hovorili o tom, že príčinou nehody bol mikrospánok. Tie sa zatiaľ nepotvrdili. Nie je vylúčená ani technická porucha autobusu. 

Na mieste zasahujú hasiči z Piešťan, Hlohovca a Trnavy. Diaľnica D1 je v danom úseku uzavretá.

Mimoriadna linka

Polícia zriadila mimoriadnu linku, na ktorej sa môžu rodičia a príbuzní informovať o tom, kde sa ich deti v tejto chvíli nachádzajú. Ak to potrebujete, kontaktujte políciu na telefónnych číslach 0908 724 865 alebo 0961 10 21 40.

Pozrite si autentické zábery z nehody, ktoré natočila čitateľka:

Boli ste pri tom? Pošlite nám video alebo foto na noviny@joj.sk.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy