Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Štyria mladíci skončili autom vo vode
Zdielať na

Štyria mladíci skončili autom vo vode

DULOV / Mala to byť rozlúčka so školou a oslava úspešných maturít. Namiesto toho bojovali o život. Štvorica mladíkov sa autom zrútila do jazera v obci Dulov pri Ilave. Trom z nich sa podarilo v poslednej chvíli vyplávať. Štvrtý zostal pripútaný za volantom.

Dostal šmyk

Mladíci sa o desiatej večer vybrali do auta počúvať hudbu. Dvadsaťročný Marián sa rozhodol, že ich odvezie. "Zrazu pridal plyn, naštartoval a prešli sme ani nie 50 metrov a skončili sme vo vode," opisuje spolujazdec Daniel.

"Mladý vodič nezvládol riadenie. Auto sa s celou posádkou zrútilo do jazera. Vodič dostal v zákrute šmyk, prešiel do jarku a odtiaľ do jazera," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová.

Kalná voda

Auto sa rútilo dole kopcom rovno do vody. Posádka sa rýchlo chcela dostať von. "Len čo otvoril dvere, do auta sa dostala voda, auto sa potopilo. My sme sa snažili dostať z auta," pokračuje Daniel. 

Mladík, ktorý šoféroval, sa z auta dostať nedokázal. Kamaráti sa mu snažili pomôcť, ale bezvýsledne. "Chcel som mu pomôcť, bol som tam asi 20 minút, nedalo sa voda bola kalná," dodáva spolujazdec.

Alkohol

Šoférovi museli pomôcť hasiči. "Hneď skočili do vody a túto osobu vytiahli na breh. Nebola pri vedomí a bola oživovaná," informuje veliteľ zásahu Pavol Rapan. "Pacient bol prijatý na naše oddelenie, je v kritickom stave, zatiaľ sa nedá povedať aká bude prognóza," povedal doktor Daniel Kraus.

Trom maturantom, ktorí stihli z auta vyjsť, dali policajti okamžite fúkať. "Dvaja nafúkali po 0,63 a jeden 0,50 promile alkoholu," dodáva Antalová.

To, či pred jazdou pil aj vodič, odhalí krv, ktorú mu odobrali v nemocnici. Len čo hasiči zachránili ľudí, vytiahli na breh aj auto.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy