Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Noc zázrakov v Prešove, nabúrané auto nikto nešoféroval
Zdielať na

Noc zázrakov v Prešove, nabúrané auto nikto nešoféroval

PREŠOV / Výhovorky opitých vodičov vedia byť poriadne zaujímavé. Tentoraz boli kreatívni mladí Prešovčania, ktorí havarovali v noci z piatka na sobotu neďaleko centra mesta. Pred policajtmi sa držali hesla: zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať!

Ani majiteľa auta nepoznali

Na prvý pohľad banálna dopravná nehoda. Vodič nezvládol riadenie a skončil na chodníku. Pri aute zastihli policajti piatich mladých mužov. Nikto z nich však údajne nešoféroval.

Ani jednému z posádky do reči nebolo. Všetci boli pod vplyvom alkoholu. Kto  sedel za volantom v čase nehody, sme sa nedozvedeli. Mladíci nechceli  prezradiť ani to, kto je majiteľom auta.

Šofér z nehody utiekol

Päťčlenná posádka auta, ktorého vodič zjavne nezvládol zákrutu a poškodil dopravnú značku, mala pre prešovských dopravákov zaujímavé vysvetlenie. Auto vraj šoféroval ďalší mladý muž.

Ten vraj z miesta nehody ešte pred príchodom policajtov odišiel. Kto to je a ako sa volá, na to si už akosi spomenúť  nevedeli. "Na mieste boli zaistené stopy a v rámci dokazovania bude vyžiadaný aj kamerový záznam,“ objasňuje Daniel Džobanik, hovorca KR PZ v Prešove.

Dychové cvičenia

Na rad prišla dychová skúška. Nafúkali všetci piati. Štyria z nich dokonca viac ako jedno promile. "U všetkých účastníkov nehody bola dychová skúška pozitívna s hodnotou od  0,92  do 2  promile“ dodáva Džobaník.

Mladých mužov potužených alkoholom čakala ešte jedna náročná úloha. Odtlačiť auto na najbližšie parkovisko. Snažili sa ako mohli, auto so zlomenou nápravou sa však nie a nie pohnúť.

Partia však chcela ísť čím skôr ďalej flámovať do mesta, a tak sa zapreli čo im sily stačili:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy