Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Opití zaľúbenci si užívali v aute, skončili v cele
Zdielať na

Opití zaľúbenci si užívali v aute, skončili v cele

TRENČÍN / Policajti vo štvrtok nad ránom v centre Trenčína zastavili dvoch zaľúbencov v aute. Za volantom najskôr sedel 24-ročný Tomáš. Potom ako nafúkal viac ako dve promile, skončil v cele. Jeho priateľka nelenila a po odchode policajtov si sadla za volant ona. O dvadsať minút zastavila druhá hliadka aj ju. Mala v sebe viac alkoholu ako jej priateľ. A tak aj ona putovala do cely.

Dve promile

Trenčianski policajti zastavili osobné auto s cieľom bežnej kontroly. Ani oni pravdepodobne nečakali, ako sa celá situácia zvrtne.

Mladí zaľúbenci v noci oslavovali a obaja boli opití. Za volant si sadol Tomáš. Veril, že keď nemá vodičák, nemajú mu policajti čo vziať.

"Dvadsaťštyriročný vodič mal pri sebe len doklady od vozidla. Policajti zistili, že nie je držiteľom vodičského preukazu," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Elena Antalová.

To ale nebolo všetko."Policajti vodiča podrobili dychovej skúške s výsledkom 2,08 promile alkoholu," informovala Antalová.

Okamžite musel vystúpiť a putoval na obvodné oddelenie. Tam mu dali fúkať opäť. Hladina alkoholu v jeho dychu neustále stúpala.
         
"Policajti umiestnili vodiča do cely. Len čo odišli, za volant si sadla jeho spolujazdkyňa," opísala Antalová.

Opitých zaľúbencov chytili policajti, pozrite si reportáž:

Štyri mesiace

Netrvalo dlho a auto, ktoré šoférovala, zastavila na druhom konci Trenčína iná hliadka. Scenár sa zopakoval – aj mladá žena bola opitá.

"Nafúkala vyššiu hodnotu ako Tomáš. Dychová skúška ukázala 2,29 promile alkoholu," povedala hovorkyňa polície.

Obaja majú na krku obvinenie z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky. Tomáša eskortovali na súd, kde nad ním okamžite vyniesli verdikt.

"Sudkyňa vydala trestný rozkaz, ktorým obvinenému uložila trest štyri mesiace nepodmienečne so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia," informoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Do väzenia musí ísť hlavne preto, lebo šoféroval opitý v čase keď mal podmienku. Napriek svojmu veku má pestrú minulosť. "Muž bol v minulosti odsúdený za prečin výtržníctva a zločin krádeže," povedal Tarabus.

V januári minulého roka vykradol stánok v centre Trenčína. Rukou rozbil výklad a vzal tovar. Za túto krádež dostal podmienku s tým, že ak spácha trestný čin, pôjde do väzenia na štyri mesiace. Vďaka tomu, že sadol za volant opitý, za mrežami pobudne celkovo osem mesiacov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy