Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Opitý Dávid (20) dokopal dôchodcu, hrozí mu 12 rokov
Zdielať na

Opitý Dávid (20) dokopal dôchodcu, hrozí mu 12 rokov

NOVÉ ZÁMKY / Len 150 metrov od školy v Nových Zámkoch, dokopal jeden z jej študentov 80-ročného dôchodcu tak, že skončil v nemocnici. Starý pán podgurážených mladíkov upozornil, aby nerobili na ulici neporiadok, dostalo sa mu za to kopancov. 20-ročnému Dávidovi hrozí 5 až 12 rokov za mrežami.

Agresívny mladík

Opití a agresívni. Kopaním do smetí s fľašou v ruke si krátili čas mladí chlapci z Nových Zámkov. "Išli po našej ulici, počul som nejaké bojové výkriky. Pri výkriku kopal do každého smetiska," povedal dokopaný dôchodca.
Úhľadne uložené kôpky nepotrebných vecí , ktoré vyložili majitelia domov, čakali na odvoz.

Chalani s fľašou alkoholu v ruke, na čele s 20-ročným Dávidom, najprv dôchodcu ignorovali. "Hovorím, chlapci prečo to robíte? Tí traja v čiernom, na nich nemôžem povedať ani pol slova, agresívny bol len ten jeden, v bielom," opísal situáciu dobitý pán Ladislav. Budúci inštalatér dôchodcovi nielenže začal nadávať, ale mu v amoku podkopol nohy a ešte pár krát ho kopol aj na zemi. "Ako som sa zvalil na ľavú stranu, prasklo mi v bedrovom kĺbe a pocítili som ukrutné bolesti,"

Dôchodca skončil v nemocnici

"Mladík nafúkal 1,6 promile alkoholu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková. Napadnutý pán Ladislav dokonca utrpel nepríjemné zranenie. "Pacient bol prijatý so zlomeninou horného konca stehennej kosti, bola nutná operácia," informoval primár traumatológie z fakultnej nemocnice v Nových Zámkoch Peter Vogel.

Dôchodca sa zo zranení spôsobených opitým študentom bude zotavovať takmer pol roka. Incident sa stal popoludní, len 150 metrov od školy. Kde sa stihla štvorica opiť sme sa nedozvedeli.  Susedia z paneláka, v ktorom Dávid býva, si však na čas vydýchli. "Toto nie je prvý prípad, ani druhý ani tretí. Ťažko povedať, grázel prvej kategórie," povedal Dávidov sused.

20-ročný žiak strednej odbornej školy si na ukončenie vyšetrovania počká za mrežami  "Dávid bol obvinený zo zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva," oznámila Čuháková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy