Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Syn týral svojich rodičov, hrozí mu 15 rokov väzenia
Zdielať na

Syn týral svojich rodičov, hrozí mu 15 rokov väzenia

TISOVEC / Prípady domáceho násilia na Slovensku nie sú ničím výnimočné. Každým rokom rastie počet prípadov, kedy sa obeťami stávajú rodinní príslušníci. V snahe neublížiť svojim blízkym, obete častokrát prípady oznamujú neskoro. Ak vôbec...

Domáce násilie je čoraz častejšie

V mnohých prípadoch zohráva svoju úlohu aj alkohol alebo drogy. Jeden z prípadov sa odohral aj v Tisovci, kde syn týral svojich rodičov. Ubližoval im fyzicky aj psychicky. Boli to rôzne slovné ale aj fyzické útoky ako kopance, vykrúcanie rúk a vyhrážanie sa smrťou.

35-ročný Ján začal holdovať alkoholu už ako neplnoletý a pod jeho vplyvom  vždy vyčíňal. Svojim rodičom spôsoboval starosti, bol tzv. "problémovým dieťaťom."

Alkohol na dennom poriadku

"Oni to mali na dennom poriadku, keď sa opil. Využíval ich, furt musel mať pálenku, víno. Už to nezvládali, oni sú už starí ľudia," uviedol sused  rodiny.

Matka obvineného Jána tvrdí, že syn ich týral dlhodobo. Minulý rok v januári svojho 76-ročného otca tak dobil, že dôchodca skončil v nemocnici. Pravý dôvod zranení však vtedy zatajili.

Útokom sa nevyhla ani matka útočníka. "Teraz zas čo ma strčil do tej ládičky, ešte aj teraz neviem sa hýbať. Celou váhou som spadla. Tak ma kríže, chrbtica medzi lopatkami bolí."

Vytiahol nôž

Avšak pri poslednom útoku, neváhal syn vytiahnuť na svojich bezbranných rodičov nôž. Táto situácia prinútila rodičov Jána, aby zavolali políciu a celú vec oznámili. "V utorok v dopoludňajších hodinách ho policajti zadržali. Keďže bol pod vplyvom alkoholu, mohol vyšetrovateľ vykonávať procesné úkony, až po vytriezvení, uviedla hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová.

Vyšetrovateľka už muža obvinila zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby a podala aj podnet na jeho väzobné stíhanie. O tom, či muž pôjde do väzby, alebo bude stíhaný na slobode, rozhodne až sudca. Za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy