Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Starček nechcel čítať Bibliu, žena ho ubila tĺčikom na mäso
Zdielať na

Starček nechcel čítať Bibliu, žena ho ubila tĺčikom na mäso

DZERZONIÓV / O tom, že muži týrajú ženy počúvame často. Stávajú sa však aj opačné prípady. Obzvlášť brutálne prišiel o život starček, ktorého zabila vlastná manželka. Vraj iba preto, že nechcel čítať bibliu.

Psychické aj fyzické týranie

Veľmi brutálny prípad vraždy sa odohral v Poľskej dedinke Dzerzonióv v centrálnej časti Poľska. 57-ročná žena tu zabila svojho o 20 rokov staršieho manžela tĺčikom na mäso. Problémy v rodine ale boli vraj už dlhší čas.

Susedia tvrdia, že žena starčeka dlhodobo psychicky aj fyzicky týrala. "Žena na neho kričala, bila ho, kázala mu, aby jej recitoval sväté písmo," uviedla hovorkyňa polície Katarzyna Cislo. Starček sa napokon ale manželke postavil na odpor a to sa mu zrejme stalo osudným.

Tĺčik na mäso

"Pohár trpezlivosti pretiekol, žena zobrala tĺčik na mäso a smrteľne ho ním zranila," dodáva hovorkyňa polície. Susedia, ktorí celú hádku počuli okamžite privolali políciu a záchranárov. Tí už ale starčekovi nedokázali pomôcť. "Bol zabitý tĺčikom na mäso. Bezprostrednou príčinou smrti boli zranenia hlavy a následné krvácanie do mozgu," dodáva hovorkyňa polície.

Polícia 57-ročnú ženu okamžite zadržala. Tá ale tvrdila, že jej muž iba spadol z postele a že ona nie je na vine. Počas výsluchu sa ale k celému činu priznala. "57-ročnú ženu sme obvinili z trestného činu z obzvlášť závažnej vraždy, za čo jej hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov alebo doživotný trest," píše sa v tlačovom vyhlásení Okresnej prokuratúry vo Walbrychu.

"Stáva sa to veľmi zriedkavo, že obeťami týrania sú muži, tak ako to bolo v tomto prípade," hovorí Cislo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy