Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Otrasné! V kontajneri našli vyhodené dieťa
Zdielať na

Otrasné! V kontajneri našli vyhodené dieťa

DOLNÉ SLIEZSKO / Predstavte si, že idete večer vyhodiť smeti a z koša začujete detský plač. A presne toto zažil 27-ročný muž. V tomto prípade však malo dieťa šťastie – krkavčia matka sa ho síce zbavila, no vďaka mladíkovi sa mu podarilo prežiť.

Novorodenec v smetnom koši

27-ročný muž z Dolného Sliezska sa vybral v piatok večer vysypať smeti do koša na miestnom sídlisku. Keď ho ale otvoril, objavil v ňom plakať novorodenca. Muž dieťa z koša vybral a okamžite zavolal políciu aj záchranárov. Tí ho previezli do neďalekej nemocnice.

"Novorodenec sa nachádzal našťastie vo veľmi dobrom stave, nebol v ohrození života," informuje hovorca polície Mariusz Ciarka. Malé, iba niekoľkodňové dieťa sa momentálne nachádza v náhradnej rodinnej starostlivosti. Policajti okamžite začala pátrať po jeho matke.

Dostane 3 roky

"Novorodenec bol ázijského pôvodu najpravdepodobnejšie z Číny," dodáva Ciarka. Policajti mladú, iba 20-ročnú ženu, pôvodom z Číny pomerne rýchlo vypátrali a zadržali. To všetko priamo na policajnej stanici. Tvrdila totiž, že sa sama prišla prihlásiť za čin, ktorý spáchala.

"Ženu sme obvinili z trestného činu opustenia maloletého dieťaťa s možnosťou poškodenia jeho života a zdravia. Za takýto čin jej hrozí trest odňatia slobody na 3 roky," dodáva okresná prokuratúra.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy