Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Opitá matka (24) hodila synčeka (1) na zem, skončil v nemocnici
Zdielať na

Opitá matka (24) hodila synčeka (1) na zem, skončil v nemocnici

LODŽ / Krkavčia matka. Ako inak sa dá nazvať žena, ktorá svoje malé dieťa pustila na zem a to spadlo priamo na hlavu? Malý chlapček prežil pravdepodobne len vďaka rýchlej reakcii súdneho kurátora, ktorý na mieste kontroloval zdravotný stav detí.

Chlapček si udrel hlavu a poranil rebrá

Dvadsaťštyriročná žena priamo pred očami kurátora pustila na zem svoje 15-mesačné dieťatko. Chlapček si pri páde silno udrel hlavu a pravdepodobne aj narazil niekoľko rebier. Kurátor, ktorý kontroloval u rodiny práve starostlivosť o deti, okamžite privolal záchranárov. Tí malého chlapca previezli do nemocnice.

"Malé dieťa bolo prevezené do nemocnice, kde mu bola poskytnutá pomoc, momentálne je mimo ohrozenia života," hovorí zástupca hovorcu polície v Krakove Krzystof Lach.

Na miesto prišla aj polícia, ktorá celú udalosť začala skúmať – nepozdávalo sa im správanie matky, nespolupracovala s nimi a dokonca bola aj agresívna. O svoje deti sa vraj stará sama a má právo robiť si čo chce.

Matke namerali v dychu 2,3 promile

"Začala sa divne správať, bolo tu podozrenie na to, že môže byť pod vplyvom alkoholu," dodal zástupca hovorcu polície. A to aj naozaj bola. Policajti jej namerali 2,3 promile alkoholu v krvi. Následne mladú ženu zadržali.

Nejde pritom o prvý takýto prípad v tejto rodine. Iba pred niekoľkými dňami skončili všetky tri deti v nemocnici. "Chlapček ostane u nás ešte niekoľko dní na pozorovanie. Treba ale dodať, že dieťa bolo pred niekoľkými dňami vypísané z našej nemocnice do domácej starostlivosti," píše sa v stanovisku nemocnice.

Mladej žene hrozí za trestný čin zanedbania výchovy dieťaťa až 5 rokov za mrežami. Čo sa ale stane s malým chlapčekom a jeho dvoma súrodencami, zatiaľ nie je jasné. Otec totiž s rodinou nežije. "O tom, čo sa stane s deťmi, rozhodne neskôr rodinný súd," uzavrel zástupca hovorcu polície.

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy