Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pobehujúce nahé dievčatko (3) opitej matke (34) nechýbalo
Zdielať na

Pobehujúce nahé dievčatko (3) opitej matke (34) nechýbalo

KRAKOV / Jesenné počasie je zradné, sychravé, studené a nám neostáva nič iné len sa teplo obliecť a jesť vitamíny. Nechali by ste v tomto chlade svoje malé dieťa behať nahé po ulici? Istá matka s tým evidentne problém nemala. Pozrite.

Dieťa volalo svoju mamu

Malé, iba trojročné dieťa, sa po poľskom Krakove potulovalo nahé. Vonku bolo pritom iba päť stupňov Celzia. Všimla si to okolo idúca staršia pani, ktorá zavolala policajtov.

"Dieťa veľmi plakalo, volalo svoju matku, v tej chvíli sme upovedomili záchranárov a poslali sme na miesto policajnú hliadku," potvrdil hovorca polície v Krakove Mariusz Ciarka.

To sa už ale domov vracala 34-ročná matka malého dievčatka. Tá bola podľa polície opitá. "Matka bola očividne pod vplyvom alkoholu. Policajti po teste zistili, že má takmer promile alkoholu v dychu," doplnil Ciarka.

Na miesto medzitým prišli už aj záchranári, ktorí previezli malé dievčatko do neďalekej nemocnice. Našťastie, podľa vyjadrenia lekára bolo dieťa v dobrom stave a jeho život nebol ohrozený.

Okrem mierneho podchladenia a následného prechladnutia sa malému dievčatku nič nestalo. Matka dvoch detí sa momentálne nachádza v cele policajného zaistenia – o jej potomkov sa momentálne stará ich strýko.

Matka: Išlo o nedorozumenie

Polícii ale tvrdila, že ide iba o nedorozumenie. "Tvrdila, že odišla na chvíľu z domu, aby kúpila chlieb a nezamkla dvere na byte. Deti vraj vtedy spali," potvrdila prokurátorka Boguslawa Marcinkowska.

Stále ale ostáva otázkou, ako si mohlo trojročné dieťa otvoriť najskôr dvere na byte a potom aj ťažké vchodové dvere. Prokurátor už pripravuje obvinenie zo zanedbania dieťaťa.

"Momentálne prokurátor robí procesné činnosti, po ich dokončení budeme vedieť, v akom charaktere sa bude postupovať v tomto prípade," doplnila Marcinkowska. 

Téme sa venuje reportér Peter Dzurilla. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračná

Súvisiace články

Najčítanejšie správy