Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Úradníci chceli zobrať dieťa od rodiča, skončilo na psychiatrii
Zdielať na

Úradníci chceli zobrať dieťa od rodiča, skončilo na psychiatrii

BRATISLAVA / Skončilo to najhoršie, ako mohlo. Prípad chlapčeka, ktorého v piatok prišli odobrať od otca úradníčky sociálnej kurately v sprievode polície, má smutnú dohru. Dieťa skončilo podľa informácií televízie JOJ na psychiatrii.

Chlapca brali od otca na silu

Dôvodom hospitalizácie v Detskej fakultnej nemocnici na bratislavských Kramároch je pravdepodobne vystavenie dlhodobej stresovej situácii. A to počas výkonu úradného rozhodnutia. Podľa informácií, ktoré sme získali od jedného z rodičov, chlapček stále nechce ísť k matke. 

"Mám právo vstúpiť do bytu a zabezpečiť odňatie dieťaťa, odovzdanie matke," hovorí súdna úradníčka. Súdna úradníčka takto prišla neodbytne vykonať súdne rozhodnutie súdom nariadenej striedavej starostlivosti. V závese zástupkyne sociálnej kurately, v sprievode policajnej hliadky.

"Vy tu prosím vás choďte von, zavolajte lekára alebo psychológa," reagoval otec chlapca.

Čo sa vlastne minulý piatok stalo? K matke vraj chlapec odmieta ísť. Otec zase údajne syna chráni pred matkou. Sociálna pracovníčka tvrdila, že musí odobrať dieťa. Aj na silu...

Chlapec je štátom chránený

Malý chlapec je vo veku, keď je ešte stále štátom chránenou osobou. Podľa odborníkov prežil traumatický zážitok, ktorý ukončil až príchod privolanej lekárky. Preto televízia JOJ podala podnet na prešetrenie postupu všetkých zúčastnených osôb.

"Ministerstvo spravodlivosti prijalo podnet TV JOJ, posunie ho príslušnej sekcii, ktorá sa ním bude určite zaoberať," uviedla Alexandra Donevová, hovorkyňa Ministerstva spravodlivosti SR. Podnet preverí aj Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

Štvorhodinová tortúra

Chlapec teda skončil v nemocnici. Odoberanie pripomínalo podľa prítomných reportérov štvorhodinový stresujúci zážitok. "Mňa osobne zarazilo, že tam naozaj nebol nikto, kto by pozeral a hľadel na dieťa. Ako sa cíti, ako mu asi je. A aby zastavil celú tú drámu. My sme boli s kameramanom svedkami štvorhodinovej tortúry, ktorá bola už druhá v ten istý deň. Druhý pokus zobrať dieťa," opisuje situáciu reportérka Novín TV JOJ o 17:00 Klaudia Suchomel Guzová. 

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy