Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO. Rodičia sa hádali o syna, skončil na psychiatrii
Zdielať na

VIDEO. Rodičia sa hádali o syna, skončil na psychiatrii

BRATISLAVA / Rozchod rodičov a ich naťahovanie sa o to, kto bude vychovávať dieťa, sa neraz končí úplnou katastrofou. Dôkazom je utrpenie malého prváka, ktorý prežil skutočnú traumu pri spore rodičov o striedavú starostlivosť. Po niekoľkých hodinách kriku, hystérie a zúfalstva napokon pre malého prváčika prišla záchranka a odviezla ho na psychiatriu.

Prváčik nechcel vyjsť z bytu von

Chlapec bol úplne zmyslov zbavený, keď si kurátorka a sociálna pracovníčka prišli odviesť syna, ktorý mal od otca na nejaký čas odísť k mame. To je princíp striedavej starostlivosti.

"Mám právo vstúpiť do bytu a zabezpečiť odňatie dieťaťa odovzdaním matke," hovorí kurátorka. Chlapec kričal, bránil sa, plakal nechcel ísť k mame, ktorá na neho čakala na chodbe. Zatvoril sa v izbe a odmietal vyjsť von.

Súd nariadil striedavú starostlivosť

Aby sme zachovali anonymitu chlapca, neukážeme vám tvár ani jedného z rodičov, hoci otec s nakrúcaním súhlasil. Matku obviňuje zo zlého správania k synovi a používa pri tom aj silné slová. Súd však nič z toho, čo otec hovorí, nepotvrdil a rodičom nariadil striedavú starostlivosť.

Zaujímavé je , že prítomní boli pracovníci súdu, sociálna pracovníčka, advokáti, no psychológ, ktorý by sa viac zaujímal o chlapca, chýbal. Asi po 4 hodinách prišli do bytu záchranári, ktorých privolal otec. Počas celého sporu akoby všetci zabudli ako sa prvák cíti a nik na neho nebral ohľad. Zjavne však bolo dôležitejšie niečo iné ako záujmy chlapca.

Malého chlapca nakoniec naložili do sanitky a odviezli do nemocnice. Prvák skončil na psychiatrii, kde podľa našich informácií ostane minimálne do nedele. Tento zážitok môže spôsobiť, že si nepríjemné následky ponesie celý život.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy