Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Deti, ktoré bral zo školy otec a policajti, sú v nemocnici
Zdielať na

Deti, ktoré bral zo školy otec a policajti, sú v nemocnici

VEĽKÉ BIELICE / V obvi Veľké Bielice (okr. Partizánske) sa v stredu odohrala dráma. Pre dve dievčatá si počas vyučovania prišiel otec a chcel ich vziať do Francúzska. Deti však skolabovali a odviezla ich záchranka. Podľa našich zistení sú dievčatá stále v nemocnici.

Dievčatá utrpeli silný traumatický šok

Podľa lekárov utrpeli silný traumatický šok a boli im podané sedatíva. Dievčatá sa od svojej mamy nepohnú na krok. Boja sa každého muža, ktorý sa k nim priblíži. Ich stav je výsledkom pokusu vziať ich k ich otcovi do Francúzska.

Ten prišiel do školy a opieral sa o rozhodnutie súdu, podľa ktorého sa majú vrátiť do krajiny, v ktorej sa narodili. Dievčatá však pri pohľade na otca skolabovali. Spolu s nimi boli v šoku aj ich učiteľky a najmä spolužiaci. Podľa psychologičky deti, ktoré videli čo sa ich spolužiačke deje utrpeli silnú traumu.

Tá ich môže sprevádzať dlhší čas. To, že sa vziať deti zo školy, označila odborníčka za veľmi zlé rozhodnutie. K odobratiu detí nakoniec nedošlo, pretože ich mama podala dovolanie na Najvyšší súd.

Do školy prišiel v sprievode policajtov

Otec dvoch dievčat chcel vyriešiť tri roky trvajúci súdny spor o ich zverenie do opatery. A to tak, že ich vezme do Francúzska. Spolu s právnikom, pracovníčkou súdu a políciou prišiel do školy. "Tri roky som nemohol vidieť deti, chcem aby sa vrátili a vyrastali pri oboch rodičoch. Ich matka má zabezpečené ubytovanie aj peniaze," argumentoval otec.

Opieral sa o rozhodnutie krajského súdu v Bratislave, podľa ktorého sa majú dievčatá vrátiť do Francúzska. V momente, keď ho deti uvideli, začali však kričať, plakať a odmietali odísť. VIAC TU.  

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy