Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Otec si chcel zobrať dcéry, skončilo to drámou pred spolužiakmi
Zdielať na

Otec si chcel zobrať dcéry, skončilo to drámou pred spolužiakmi

VEĽKÉ BIELICE / Deti zo základnej školy vo Veľkých Bieliciach pri Partizánskom sa dnes stali svedkami drámy. Dve dievčatká si chcel z triedy odviesť ich otec - a to rovno do Francúzska. Sestry skončili v nemocnici.

V sprievode policajtov

Otec dvoch dievčat chcel vyriešiť tri roky trvajúci súdny spor o ich zverenie do opatery. A to tak, že ich vezme do Francúzska. Spolu s právnikom, pracovníčkou súdu a políciou prišiel do školy. "Tri roky som nemohol vidieť deti, chcem aby sa vrátili a vyrastali pri oboch rodičoch. Ich matka má zabezpečené ubytovanie aj peniaze," argumentoval otec.

Opieral sa o rozhodnutie krajského súdu v Bratislave, podľa ktorého sa majú dievčatá vrátiť do Francúzska. V momente, keď ho deti uvideli, začali však kričať, plakať a odmietali odísť.

V škole zasahovala záchranka

Spolu s nimi boli vystresovaní aj ich spolužiaci, ktorí celú drámu videli. Na miesto museli privolať záchranku, ktorá dievčatá v šoku odviezla do nemocnice. K ich odobratiu nakoniec nedošlo.

"Vyzeralo to tu hrozne. Plač, krik, bolesť, to je nenormálne," opisuje starý otec dievčat Miroslav. Matka podala podnet na Najvyšší súd a chce, aby rozhodnutie krajského súdu zrušil. Do jeho rozhodnutia musia dievčatá zostať na Slovensku. POZRITE SI REPORTÁŽ.

Podobný prípad z Bratislavy

Podobný prípad sa v piatok stal aj v Bratislave. Chlapčeka prišli odobrať od otca úradníčky sociálnej kurately. A to v sprievode polície. Dieťa skončilo podľa informácií televízie JOJ na psychiatrii. Dôvodom hospitalizácie v Detskej fakultnej nemocnici na bratislavských Kramároch je pravdepodobne vystavenie dlhodobej stresovej situácii. VIAC TU.

Máte zaujímavé video? Pošlite ho sem. Ďakujeme!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy