Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Matka (21) troch dievčat dostala od úradov poslednú šancu
Zdielať na

Matka (21) troch dievčat dostala od úradov poslednú šancu

BRATISLAVA / Komplikovaný prípad riešia najbližší príbuzných dvoch malých dievčatiek. Ich mama vraj niekoľkokrát deti opustila a nechala ich v rukách príbuzných, alebo úplne cudzích ľudí. Napriek tomu tvrdí, že sa o ne starať chce. Lenže, to si ich dve vlastné babky a prababka vraj nevedia ani len predstaviť. O starostlivosť o deti preto začali bojovať so sociálnymi úradníkmi.

Bojujú obe staré mamy

"Chcela by som vedieť, prečo neprišla k deťom, keď jej aj policajti povedali, aby k deťom prišla a bola s nimi," pýta sa prababka Oľga. Tá tak ako každý deň aj v stredu ráno poobliekala svoje dve pravnúčata, a robila všetko tak, ako by bola ich vlastnou mamou.

Práve ona sa o dve sestričky stará po tom, čo z ich domu odišla jej pravnučka, mama dievčat. Je jednou zo starých rodičov, ktorí rozbehli komplikovaný spor o dve maloleté dievčatá.

Nevesta zanedbáva návštevy

Ona však nie je jediná, ktorá z najužšej rodiny dievčat má na ich mamu ten istý názor. Pre pani Danu sú dievčatká tiež milovanými vnučkami. Aj ona tvrdí, že deti vlastnú matku nezaujímajú. Nevesta údajne zanedbáva aj návštevy detí u špecialistu, keďže jedno z nich trpí ochorením obličiek.

"Ona tie deti opúšťala, oplzlo im nadávala, kričala po nich. Už to riešil aj starosta a už vtedy bola upovedomená sociálka," hovorí stará mama.

Kuratelu ovplyvnila náhradná rodina

Samotné staré mamy najskôr mysleli, že úradníkov presvedčili o tom, že o deti vlastná mam naozaj nestará. Podali na súdy žiadosti o zverenie starostlivosti o vnučky, komunikovali so sociálkou.

Problém nastav vtedy, keď sa zrejme za matku detí mala vraj postaviť náhradná rodina, v ktorej vyrastala. Od toho okamihu sa údajne kuratela na všetko začala pozerať úplne inak. 

Vraj sa postarať vie

"Ja by som chcela vedieť, o čo tu vlastne ide. Mne sa tá galantská kuratela nezdá," hovorí stará mama. Naďalej žiadame od Ústredia dôkladné preskúmanie celého tohto prípadu, keďže v dokumentoch, ktoré máme k dispozícii, sú uvedené závažné podozrenia týkajúce sa priamo matky detí, ktoré verejne prezentovať nebudeme.

Timea má len 21 rokov a už má tri deti. Sama TV JOJ dnes kontaktovala s tým, aby nás uistila, že sa o deti vie postarať tak, ako právna mama. "Ja mám pre deti už bývanie zabezpečené. Budeme spolu bývať u mojich pestúnov. Momentálne sa aj ja tam nachádzam a nikde s deťmi už nebudeme, len tam," tvrdí Timea.

Téme sa venuje reportér Rasťo Striško. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy