Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Daniela (19) bola zavlečená do Rakúska, neskôr zmizla
Zdielať na

Daniela (19) bola zavlečená do Rakúska, neskôr zmizla

BRATISLAVA / Daniela Hertlová (19), ktorá zmizla v polovici júla, bola v minulosti zavlečená do zahraničia a zneužitá. Podľa informácií TV JOJ, v čase, keď mala ísť k danému prípadu do Rakúska vypovedať, zmizla.

Zavliekli ju do Rakúska, poslali ju späť

Daniela Hertlová figuruje v prípade sexuálneho násilia z roku 2011 ako poškodená. Podľa zdroja TV JOJ malo byť vtedy ešte neplnoleté dievča zavlečené do Rakúska. 

Odtiaľ ju však páchatelia vrátili späť. Údajne v momente, keď zistili, že nemala 18 rokov. Daniela sa po návrate na Slovenska zdôverila blízkym, že mala byť znásilnená. O tomto prípade sú záznamy aj v nemocnici, kde bola Danka krátko po návrate z Rakúska vyšetrená.

Páchatelia majú byť v súčasnosti vo vyšetrovačke

Prípad rieši bratislavská polícia a v apríli tohto roku bola nezvestná na rekognícii páchateľov. Danka opoznala istú 22-ročnú Irenu, ktorá mala mať prsty v jej zavlečení a zneužití. Táto žena, ako aj ďalší muž, zapletení do sexuálneho násilia, sa majú nachádzať v súčasnosti vo vyšetrovacej väzbe. 

Poškodená Daniela mala ísť v tomto prípade vypovedať do Rakúska. Túto cestu však zmarilo jej záhadné zmiznutie. Prípad sexuálneho násilia z roku 2011 má možno priamy súvis s Dankinou nezvestnosťou. Nebolo by to po prvýkrát, čo by sa páchatelia závažnej trestnej činnosti zbavili nepohodlného svedka.

Na ubytovni nechala všetky doklady

Daniela (19) mala zmiznúť 18. júla 2013, keď odišla od svojho priateľa v Ružinove. Potom šla do ubytovne na Mlynských Luhoch, kde sa zdržala 20 minút. Nechala tam všetky doklady aj osobné veci, odvtedy ju nikto viac nevidela.

Daniela si zobrala so sebou iba mobil, z ktorého sa na facebooku v deň zmiznutia vyznala z nešťastnej lásky, zistila vraj, že ju priateľ podvádza. "Po pár dňoch, keď som jej volala, nebola už na ubytovni, telefón bol už vypnutý," hovorí jej mama. Polícia sa k prípadu vyjadrovať nechcela. VIAC TU.

Kriminalisti si chceli overiť, či je to ona

Hoci rodina nezvestnosť nahlásila už 3 dni po zmiznutí, 21. júla, polícia pátranie po dievčine vyhlásila až deň po nájdení kusov ženského tela v Dunaji, 9. augusta.

"Kriminalisti chceli odobrať DNA, no najprv si chceli overiť znaky, či to bude ona. Boli aj za mojim synom, opýtať sa, aké má intímne detaily – ochlpenie," hovorí mama Dankinho priateľa.

Priateľ napísal list z väzenia

Dankin priateľ, ktorý je momentálne vo väzení, je z celého prípadu otrasený. V superrýchlom konaní dostal trest jeden rok za bitku s kamarátkou. Tá sa odohrala v parku na Mlynských Luhoch, neďaleko ubytovne. Motívom ich sporu mali byť informácie o nezvestnej Daniele (19) 

Z väzenia napísal list, v ktorom tvrdí, že je za mrežami preto, že po svojej priateľke pátral a s jej zmiznutím nemá nič spoločné. Všetky emócie opísal v liste. "Stále mi ponúkajú lieky na upokojenie, ale odmietam ich, chcem ostať pri zmysloch," píše. VIAC TU.

Téme sa venujú KRIMI o 20:00 na Pluske.

Téme sa venuje reportér Richard Bolješik. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy