Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
So zmiznutím Danky (19) nemám nič spoločné, tvrdí jej priateľ
Zdielať na

So zmiznutím Danky (19) nemám nič spoločné, tvrdí jej priateľ

BRATISLAVA / Devätnásťročná Daniela Hertlová zmizla ešte 18. júla. Exkluzívne máme k dispozícii list Dankinho priateľa z väzby. Tvrdí, že je za mrežami preto, že po svojej priateľke pátral a s jej zmiznutím nemá nič spoločné.

Všetky émocie opísal v liste

Dankin priateľ, ktorý je momentálne vo väzení, je zo všetkých udalostí, ktoré sa týkajú jeho nezvestnej priateľky, poriadne zdrvený. Všetky emócie opísal v liste. "Stále mi ponúkajú lieky na upokojenie, ale odmietam ich, chcem ostať pri zmysloch," píše v liste Dankin priateľ.

Daniela zmizla 18. júla. Odišla z ubytovne na Mlynských Luhoch iba s mobilom a viac ju nikto nevidel. Všetky osobné veci si nechala na izbe. Mobil je vypnutý a všetky indície smerujú k tomu, že sa stala obeťou násilného zločinu. Prvé tri týždne, do 9. augusta, po nezvestnej polícia nepátrala.

"Môj syn pátral na vlastnú päsť, lebo neveril polícii, že by ju intenzívne hľadali," hovorí mama Dankinho priateľa. Dokonca sa kvôli Danke koncom augusta pobil s ich spoločnou kamarátkou. Stretnutie nedopadlo dobre. Dankin priateľ skončil za výtržníctvo na rok vo väzení.

Figurovala v prípade sexuálneho násilia

Daniela Hertlová figurovala v prípade sexuálneho násilia ešte z roku 2011 ako poškodená. Dokonca mala ísť v blízkej dobe do Rakúska vypovedať. Jej priateľ sa domnieva, že jej zmiznutie môže mať priamy súvis s vyšetrovaním tohto prípadu.

"Dvaja chlapi by o tom mohli niečo vedieť, čo bývali na tej istej ubytovni, kde Dada mala osobné veci," hovorí mama Dankinho priateľa. Informácie sme osobne chceli poskytnúť vyšetrovateľovi bratislavskej polície. Dostali sme odkaz, aby sme využili email policajnej hovorkyne. Nezáujem polície v liste popisuje aj Dankin priateľ spoza mreží.  

Téme sa venuje reportér Richard Bolješik. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy