Skoro jasno
19°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Rozštvrtené telo z Dunaja patrilo Daniele (19)?
Zdielať na

Rozštvrtené telo z Dunaja patrilo Daniele (19)?

BRATISLAVA / Devätnásťročná Bratislavčanka Daniela Hertlová zmizla bez stopy a za záhadných okolností ešte 18. júla. Teda necelé dva týždne pred tým, čo polícia začala objavovať kusy neznámeho ženského tela v Karloveskom ramene a Čunove. Polícia odmietla spojitosť prípadov komentovať.

Danka zmizla ešte 18. júla

Devätnásťročná Danka vraj zmizla v piatok 18. júla, keď odišla od svojho priateľa v Ružinove. Potom šla do ubytovne na Mlynských Luhoch, sem dorazila, zdržala sa iba 20 minút, nechala tu všetky doklady aj osobné veci, odvtedy ju však nikto viac nevidel.

Daniela si zobrala so sebou iba mobil, z ktorého sa na Facebooku v deň zmiznutia vyznala z nešťastnej lásky, zistila vraj, že ju priateľ podvádza. "Po pár dňoch, keď som jej volala, nebola už na ubytovni, telefón bol už vypnutý," hovorí jej mama.

Hoci rodina nezvestnosť nahlásila už 3 dni po zmiznutí 21. júla, polícia pátranie po dievčine vyhlásila až deň po nájdení kusov ženského tela v Dunaji 9. augusta. 

Podľa našich informácií, polícia po nájdení torza v Karloveskej zátoke a ďalších končatín v Čunove vážne pracovala s verziou, že by mohlo ísť o nezvestnú Danielu.

"Kriminalisti chceli odobrať DNA, no najprv si chceli overiť znaky, či to bude ona. Boli aj za mojim synom, opýtať sa, aké má intímne detaily – ochlpenie," hovorí mama Dankinho priateľa.

Polícia jednoznačne neodpovedala na otázky, či vôbec robili testy DNA z nájdeného biologického materiálu v ubytovni a či vie vylúčiť, že nájdené kusy tela v Dunaji patria Daniele.

Polícia sa k prípadu nevyjadruje

Podľa kamarátky z ubytovne Danka chodievala v poslednom čase dobitá a s modrinami a je vysoko pravdepodobné, že sa vzhľadom všetky na súvislosti stala obeťou násilného činu.

S prípadom Daniely úzko zrejme súvisí aj incident, ktorý sa odohral asi mesiac od nezvestnosti v parku neďaleko Mlynských Luhov. Danielin priateľ sa pobil s ich spoločnou kamarátkou, no a motívom ich sporu mali byť práve informácie o nezvestnej.

Dankin priateľ dostal 25. augusta v super rýchlom konaní jeden rok natvrdo a momentálne je už vo výkone trestu. Deň na to 26.8. polícia prekvapivo prosí už aj verejnosť o pomoc pri pátraní po posledných krokoch nezvestnej Danky. Teda viac ako mesiac od jej zmiznutia.

Téme sa venuje reportér Richard Bolješik. INFORMÁCIE ONLINE TU. 

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy