Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na salaši vo Važci našli pozostatky ľudského tela
Zdielať na

Na salaši vo Važci našli pozostatky ľudského tela

VAŽEC / Hubári neďaleko obce Važec (okr. Liptovský Mikuláš) v nedeľu ohlásili nález pozostatkov človeka. Kostra podľa našich zistení nebola kompletná, chýbali ruky aj lebka.

Telo našli neďaleko salaša

Telo tam zrejme ležalo dlhší čas, keďže na kostiach boli viditeľné stopy zubov lesnej zveri. Pozostatky ľudského tela našla skupinka hubárov v lesnom poraste asi 300 metrov od neďalekého salaša.

Miesto nálezu videl aj tunajší bača. Z jeho slov je zrejmé, že ani zďaleka nešlo o príjemný pohľad. "Roztrhaná bola napoly. Nohy boli extra a hrudník. Panva bola pritom strome," hovorí bača Ondrej Halčín.

Rozklad a lesná zver spôsobili, že sa nedalo určiť ani pohlavie mŕtveho človeka. Policajti boli na mieste aj v pondelok. Hľadali chýbajúcu lebku a kosti horných končatín. Podľa našich zistení bezvýsledne. Nateraz zostáva záhadou aj to, ako a kedy sa sem mŕtvola dostala.

Do hory častejšie utekali aj psy

Predsa však existuje nejaká stopa. "Do 9. mája tu nemohla ležať, lebo nám tu utiekli ovce a chlapi týmto chodníkom išli, neexistuje, aby ho videli," hovorí bača.

Približne v tomto období začali do neďalekej hory čoraz častejšie utekať aj jeho psy. "Keď sme hnali ovce, tak vždy mi tu utiekli. Ja som si myslel, že je tu nejaká divina. Ako sa mŕtvola zobrala, už nebehajú," hovorí bača.

Na salaši sa zvyknú zastaviť turisti, aj hubári, ktorí prechádzajú okolo. Bača, si však nevšimol žiadneho človeka, ktorý by išiel sám a zodpovedal opisu nájdenej osoby. "Keby tu chodil nejaký bezdomovec, tak príde na salaš, popýtať žinčice. Ale takýto nikto sa tu neobjavil. Podľa tej panvy aj čo povedali, tak to bol mladý človek," hovorí bača.

Bača: Zver telo dovliecť nemohla...

Polícia je zatiaľ skúpa na slovo. Nepotvrdila ani nevyvrátila našu informáciu, že sa pri mŕtvole našli staré slovenské koruny. Bača, ktorý veľmi dobre pozná správanie divej zvery, má o tom, ako sa telo dostalo neďaleko salaša svoju teóriu. "Zver to nemohla dovliecť. Buď tu dostal infarkt, alebo čo, alebo ho sem niekto dovliekol," dodáva bača.

"V súvislosti s predmetnou udalosťou poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uviedol hovorca žilinských policajtov Radko Moravčík. Či človek, ktorého pozostatky sa našli v lese zomrel násilnou smrťou, alebo prirodzenou určí až súdna pitva a následné policajné vyšetrovanie.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy