Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Obavy z úteku! Matke utýranej Lucky († 5) predĺžili väzbu
Zdielať na

Obavy z úteku! Matke utýranej Lucky († 5) predĺžili väzbu

BRTISLAVA / Okresný súd Bratislava I. predĺžil väzbu pre Alexandru Hrotákovú, matku utýranej Lucky Luknárovej do 27. marca 2014. Existujú totiž obavy, že by mohla ujsť.

Polícia prípad vyšetruje ako vraždu

"Dôvody tzv. útekovej väzby naďalej trvajú,“ uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Rozhodnutie je právoplatné, pretože prokuratúra aj obvinená a obhajca sa vzdali práva podať sťažnosť.

Prípad Lucky Luknárovej, ktorú utýrali a potom mŕtvu tri roky schovávali v byte, polícia od polovice októbra vyšetruje ako vraždu. Najprv ju posudzovali ako týranie. Ešte v lete sa Juraj Hroták priznal, že má na svedomí smrť malej Lucie, s prokuratúrou tak mohol uzavrieť dohodu o vine a treste.

Podľa informácií televízie JOJ mu hrozilo sedem až 15 rokov za mrežami, priznaním a dohodou by sa mu trest znížil. Dohodu o vine a treste však zrušili na pokyn generálnej prokuratúry. Za vraždu hrozí podľa trestného poriadku až 25-ročné väzenie, prípadne doživotie.

Hrotáková si už jeden trest odpykala

Matka utýranej Lucky Alexandra Hrotáková už jeden trest pre tento prípad dostala. Za neoprávnené poberanie prídavkov na mŕtvu Lucku jej udelili sedemmesačný trest, ktorý si medzičasom odsedela vo väzbe.

Luciu Luknárovú pochovali na ružinovskom cintoríne v Bratislave 4. apríla. Päťročnú Luciu podľa vyšetrovateľov na smrť ubil jej otčim v jednom z bytov v bratislavskom Ružinove. Prípad sa dostal na verejnosť vlani v septembri. REPORTÁŽ TU. 

V kauze utýranej 5-ročnej Lucky nastal v júli výrazný posun. Prípravné konanie vo veci jej otčima Juraja Hrotáka sa totiž skončilo. K verdiktu je tak oveľa bližšie, čo sa v prípade jeho manželky Alexandry zatiaľ povedať nedá. Pozrite si archívnu reportáž Mirky Štrbákovej-Urbanovičovej. 

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články

Najčítanejšie správy