Jasno
18°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zuzana sa stretla s Luckou (†5) a jej matkou. Nič na nich nespoznala
Zdielať na

Zuzana sa stretla s Luckou (†5) a jej matkou. Nič na nich nespoznala

BRATISLAVA / Pani Zuzana je zrejme posledným dospelým, ktorý Lucku objal a aspoň na chvíľu jej dal možnosť smiať sa a radovať. S nešťastným dieťatkom sa spoznala cez jeho matku.

Vo februári 2009, Lucku s jej matku pozvala do reštaurácie."Ja som netušila, kedy sa stretneme, tak hovorím dajte sa k sebe odfotím vás. Potom som odfotila aj malinkú," spomína Zuzana. 

Na Lucke ani matke nič nezbadala ...

Zuzana, ktorá má sama veľké problémy starať sa o vlastné deti, na Luckinej matke nič nespozorovala. A na Lucii už vôbec nie. Aj preto nemohla ani len tušiť to, že o pár mesiacov od okamihu, ako si malú roztomilú Lucku s blonďavými vláskami v kaviarni odfotografovala, dievčatko jej najbližší utýrajú na smrť. "Aj som sa s ňou chcela stretnúť, ale mala som vtedy so sebou dosť starostí," hovorí Zuzana.

V byte, kde sa všetko odohralo už, podľa susedov, niekoľko mesiacov nikto nebýva. "Ja som jej matku stretla o nejaký čas na Trnavskom mýte a pýtala som sa jej, ako sa malinkej vodí... Ona mi dosť nepríjemne odvrkla, že malá je u starých rodičov na východe a že jej tam je lepšie," dodáva Zuzana.

Dievčatko plné života...

Tým, že Zuzana Lucku spontánne v roku 2009 odfotografovala, prípad utýraného dievčatka je ešte adresnejší. Keď ešte pred pár dňami sme do neba odprevádzali dievčatko, ktoré sa na nás takto smialo z rukou nakresleného portrétu, teraz sa na nás všetkých z fotografie usmieva malé blonďavé dievčatko - Lucka Luknárová, ktorú sme pred bezcitnými tyranmi neochránili ani my, ani štátni úradníci, ktorí o bolesti malej Lucky, vedeli.

"To bolo jedno milé, krásne, usmievavé dievčatko plné života," takto si malú Lucku pamätá pani Zuzana.

Pripojte sa k nám. Pomôžme týraným deťom na Slovensku. Ďakujeme!

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy