Jasno
13°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Pohreb utýranej Lucky (†5) bude vo štvrtok
Zdielať na

Pohreb utýranej Lucky (†5) bude vo štvrtok

BRATISLAVA / Pohreb utýraného dievčatka, ktoré mŕtve ukrývala matka v bratislavskom byte hrôzy dlhé roky, bude už o niekoľko dní. Luckin pohreb realizujú úplne cudzí ľudia, ktorí pripravili všetko na jej poslednú cestu za detskými anjelikmi. Prípravy na poslednú rozlúčku s utýraným dievčatkom prebiehajú pez najmenších problémov.

Pohreb malej Lucky sa uskutoční 4. apríla o 13:00 na cintoríne v bratislavskom Ružinove. Posledná rozlúčka s Luckou bude cirkevná. Cudzí ľudia pripravili už takmer úplne všetko, vrátane truhličky.

Pohrebná služba, ktorá bude pohreb realizovať, pripravuje venčeky a kvety, ktoré budú potrebné na vyzdobenie smútočného domu. Keďže Lucia má niekoľko súrodencov, poprosili sme Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny, aby termín a miesto konania pohrebu oznámili jej súrodencom. Pre prípad, že by sa tejto rozlúčky chceli zúčastniť.

Telíčko zamknuté v izbe

Lucka bola na tomto svete len päť rokov. Podľa vyšetrovateľa ju utýral na smrť jej otčim. Juraj sa však zachoval mimoriadne chladnokrvne. Nevolal záchranku, aby sa jej po osudnej bitke snažila pomôcť. On nechal nehybné telíčko na posteli, zamkol izbu a bolo vybavené.

Spolu s družkou (35) žili v byte s mŕtvolkou. A to neskutočné tri roky. Lucka nikomu nechýbala. Ani z našich daní plateným úradníkom. Aj vtedy, keď už mala nastúpiť do školy. Pretože školská dochádza je u nás povinná a do školy musí chodiť každé dieťa. 

Zápach prekážal len susedom

Len susedia sa čoraz častejšie ponosovali na neznesiteľný zápach v paneláku. Hnilobný zápach. A matka? Tá s pokojom Angličana svoju mŕtvu dcéru prepoistila v zdravotnej poisťovni. Akoby nič. Akoby ešte stále žila. Teraz sa bráni, že sa bála partnerovej zlosti.

Zlom nastal až v septembri 2012. Do bytu vtrhla polícia. Vznikla táto otrasná reportáž reportéra KRIMI Dalibora Skladana. A Lucka sa dočká pohrebu, aký si zaslúži každá malá duša. Vďaka dobrým ľuďom neskončí v kúte cintorína. Bez pomníku a medzi bezdomovcami. VIAC TU.

Pripojte sa k nám. Pomôžme týraným deťom na Slovensku. Ďakujeme!

Hrotáková

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy