Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Utýraná Lucka (†5) nájde pokoj, pochová ju arcibiskup Bezák
Zdielať na

Utýraná Lucka (†5) nájde pokoj, pochová ju arcibiskup Bezák

BRATISLAVA / Utýral ju vlastný otčim, mala byť pochovaná medzi bezdomovcami bez mena. No nestane sa tak. Lucka (†5) sa dočká pohrebu, ktorý jej zorganizovali ľudia s dobrým srdcom. A to 4. apríla o 13:00. Smútočný obrad odslúži arcibiskup Róbert Bezák.

Život? Nie, strašné živorenie

Milujúci rodičia schopní urobiť čokoľvek pre svoje dieťa. Lucka takéto šťastie nemala. A nepomohli jej ani zodpovední úradníci. Celé roky nikomu nechýbala. A to doslova...

Keď prišla na svet, nič nenasvedčovalo tomu, že to bude život plný utrpenia. Jej biologický otec Milan dcéru nevychovával. Mama žila v jednom z bytov v bratislavskom Ružinove. S partnerom Jurajom. Mužom, ktorý podľa polície za všetko môže!

Telíčko zamknuté v izbe

Lucka bola na tomto svete len päť rokov. Podľa vyšetrovateľa ju utýral na smrť jej otčim. Juraj sa však zachoval mimoriadne chladnokrvne. Nevolal záchranku, aby sa jej po osudnej bitke snažila pomôcť. On nechal nehybné telíčko na posteli, zamkol izbu a bolo vybavené.

Spolu s družkou (35) žili v byte s mŕtvolkou. A to neskutočné tri roky. Lucka nikomu nechýbala. Ani z našich daní plateným úradníkom. Aj vtedy, keď už mala nastúpiť do školy. Pretože školská dochádza je u nás povinná a do školy musí chodiť každé dieťa. 

Zápach prekážal len susedom

Len susedia sa čoraz častejšie ponosovali na neznesiteľný zápach v paneláku. Hnilobný zápach. A matka? Tá s pokojom Angličana svoju mŕtvu dcéru prepoistila v zdravotnej poisťovni. Akoby nič. Akoby ešte stále žila. Teraz sa bráni, že sa bála partnerovej zlosti.

Zlom nastal až v septembri 2012. Do bytu vtrhla polícia. Vznikla táto otrasná reportáž reportéra KRIMI Dalibora Skladana. A Lucka sa dočká pohrebu, aký si zaslúži každá malá duša. Vďaka dobrým ľuďom neskončí v kúte cintorína. Bez pomníku a medzi bezdomovcami. VIAC TU.

VYSIELANIE NOVINY O 12:00, 18.9.2012

Pripojte sa k nám. Pomôžme týraným deťom na Slovensku. Ďakujeme!

NOVÝ ČAS

Súvisiace články

Najčítanejšie správy