Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kauza utýraná Lucka (†5). Na Hrotáka podali návrh na obžalobu
Zdielať na

Kauza utýraná Lucka (†5). Na Hrotáka podali návrh na obžalobu

BRATISLAVA / V kauze utýranej 5-ročnej Lucky nastal výrazný posun. Prípravné konanie vo veci jej otčima Juraja Hrotáka sa totiž skončilo. K verdiktu je tak oveľa bližšie, čo sa v prípade jeho manželky Alexandry zatiaľ povedať nedá.

vyšetrovanie ohavného činu v súvislosti s Hrotákom skončilo až po desiatich mesiacoch. Juraja ale na rozdiel od Alexandry obvinili z utýrania Lucky na smrť takmer hneď po prevalení kauzy. Teraz sa postaví pred súd.

Hroták má pestrú trestnú minulosť

Nebude to však prvýkrát. Hroták má totiž pestrú trestnú minulosť a okrem posledného prípadu čelil trestnému stíhaniu už štyrikrát. "Vyšetrovateľ KR PZ v Bratislave predložil dozorujúcemu prokurátorovi vyšetrovaní spis spolu s návrhom na podanie obžaloby na obvineného Juraja H.," uviedla policajná hovorkyňa Katarína Považanová.

A to pre trestný čin týrania blízkej a zverenej osoby a prečin neoprávneného užívania bytu. Vo veci bytu ho Alexandra predbehla a odsúdená už bola. Podľa našich informácií má polícia proti Hrotákovi silné dôkazy, dozorujúci prokurátor stále o nich mlčí. "Teraz preštuduje predmetný spisový materiál a rozhodneme sa, či bude vo veci podaná žaloba," uviedol hovorca bratislavskej krajskej prokuratúry René Vanek.

Pristúpi na dohodu o vine a treste?

Ak by sa tak stalo, vec by išla pred súd a začal by riadny proces s kompletným dokazovaním. Hroták má ešte jednu možnosť pristúpiť na dohodu o vine a treste. Tam by súd konal len jednorázovo. "To je ešte predčasné hovoriť," uvádza Vanek.

Ak by došlo k dohode o vine a treste, Hroták by zrejme poriadne zavaril aj svojej spoluobvinenej manželke. Tomu totiž predchádza priznanie. Sebe by ale výrazne znížil trest. "V rámci toho môže byť rozhodnuté o znížení dolnej hranice trestu o tretinu," uviedla expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

To znamená, že súd mu môže odklepnúť aj len 4 a pol roka. Na ťahu je tak prokurátor. Ten je pánom sporu a je len na ňom ako sa rozhodne.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Hrotáková

noviny.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy