Zatiahnuté
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kauza utýranej Lucky (†5). Vyšetrovanie je v závere...
Zdielať na

Kauza utýranej Lucky (†5). Vyšetrovanie je v závere...

BRATISLAVA / Kauza len 5-ročnej Lucky sa neskončí dovtedy, kým hlavní aktéri jej smrti nebudú potrestaní. Jej matka Alexandra a otčim Juraj Hrotákovci už čelia obvineniu z jej týrania. V prípade však čoskoro nastane výrazný posun a to obžaloba.

Padne obžaloba alebo nie?

Vyšetrovanie vo veci Juraja Hrotáka je v závere. Stane sa tak po desiatich mesiacoch od jeho začiatku. Týka to sa to ale len Juraja Hrotáka, pretože jeho polícia obvinila takmer hneď po prevalení kauzy. 

"Vyšetrovateľ pripravuje oboznámenie s obsahom spisu a v priebehu najbližších dní predpokladáme predloženie vyšetrovacieho spisu s návrhom na konečné opatrenie," potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v BA René Vanek.

A tým je to, či padne obžaloba alebo nie. "Bude možné túto vec ustáliť vtedy, keď sa dozorujúci prokurátor s kompletizovaným vyšetrovacím spisom oboznámi," doplnil Vanek.

Podľa našich informácií je ale obžaloba viac ako istá. Všetko smeruje k tomu, že Hroták sa bude za svoj čin zodpovedať pred súdom. Má dve možnosti: pristúpiť na dohodu o vine a treste alebo trvať na riadnom procese, kde prebehne kompletné dokazovanie.

Obhajca: Hrotáková vo vzťahu trpela

Údajne má ale polícia proti obom Hrotákovcom silné dôkazy. Telo Lucky, po jej utýraní 3 roky skrývali v ružinovskom byte hrôzy. Ten neoprávnene užívali a jej matka Alexandra ešte aj na mŕtvu dcérku poberala peňažné dávky. Za to už ale trest dostala. Najnovšie už aj ju polícia viní z utýrania Lucky. Tu je ale prípravné konanie na začiatku. "Skôr si myslím, že bola tou osobou, ktorá trpela v tom vzťahu, nebola tým monštrom ," hovorí jej obhajca.

To si ale nemyslia vyšetrovatelia ani prokuratúra a preto Hrotákovú z pozície svedka posunuli na lavicu páchateľov. Všetko však smeruje k tomu, že Juraj Hroták bude za smrť bezbrannej Lucky niesť zodpovednosť ako prvý. V prípade preukázania jeho viny môže dostať trest až na 15 rokov.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA/TV JOJ

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy